Selektor ponosan na igrače: Ovo je rezultat rada na malo duže staze

"Kad vidim igrače, kako su ušli na utakmicu, i da nijednog momenta nisu stali, a naročito kada sam vidio tu sreću na njihovim licima, bio sam siguran da možemo nešto da napravimo", kazao je Veljko Bašić
1419 pregleda 0 komentar(a)
Ječmenica i Strugar na meču sa Estoncima, Foto: Cev.eu
Ječmenica i Strugar na meču sa Estoncima, Foto: Cev.eu
Ažurirano: 14.09.2019. 23:10h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Selektor crnogorskih odbojkaša Veljko Bašić je bio prezadovoljan izdanjem svoje ekipe, nakon velike pobjede nad Estonijom.

- Koliko smo juče bili razočarani nakon poraza koji je, stvarno bio zaslužen, danas smo još srećniji, možda još više jer smo prvi put dobili Estoniju, a i prva je pobjeda na debitantskom Evropskom prvenstvu. Jako sam srećan zbog mojih igrača, ovo je rezultat rada na malo duže staze. Kad vidim igrače, kako su ušli na utakmicu, i da nijednog momenta nisu stali, a naročito kada sam vidio tu sreću na njihovim licima, bio sam siguran da možemo nešto da napravimo i dobijemo, koliko god je Estonija jača ekipa. Večeras je, ipak, srce pobijedilo - rekao je Bašić.

Crna Gora nije posustala ni kada su Estonci imali rezultatsku prednost.

- Mislim da je to i napravilo razliku. Ne zaboravimo da je Estonija vodila u prvom i drugom setu, ali mi nijednog momenta nismo razmišljali o tome, već samo da igramo ono što smo se dogovorili, našu igru, da odigramo za nas, za Crnu Goru. Zato ekipa i nije popustila nijednog momenta. Na kraju smo i našli rješenje, gurnuli smo Estoniju da ona pravi greške sa našom jakom igrom u bloku i odbrani - dodao je Bašić.

Bonus video: