Skandal u Južnoj Koreji: Treneri optuženi za silovanje

Grupa "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju za medije u parlamentu Južne Koreje i tom prilikom je saopšteno da je još pet klizačica iznijelo iste optužbe, ali nisu otkrivena njihova imena
432 pregleda 0 komentar(a)
Klizačica Šim Suk-Hi, Foto: ESPN
Klizačica Šim Suk-Hi, Foto: ESPN

Više južnokorejskih sportistkinja optužilo je svoje trenere za seksualno zlostavljanje.

To je uslijedilo pošto je dvostruka olimpijska šampionka u klizanju Šim Suk-Hi izjavila da ju je trener silovao.

Grupa "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju za medije u parlamentu Južne Koreje i tom prilikom je saopšteno da je još pet klizačica iznijelo iste optužbe, ali nisu otkrivena njihova imena.

Južnokorejska poslanica Son Hje-Von je na toj konferenciji kazala je da je jedna od navodnih žrtava izjavila da ju je trener u više navrata zlostavljao dok je kao tinejdžerka trenirala na Nacionalnom sportskom univerzitetu.

Ona je, takođe, zatražila istragu protiv bivšeg trenera nacionalnog tima Džeona Mjeng-Gjua, ali i pozvala predsjednika i ostale čelnike Olimpijskog komiteta da podnesu ostavke jer, kako je navela, nisu uspeli da zaštite sportiste.

Pored klizačica, sportistkinje koje se bave džudoom, rvanjem i tekvondom optužile su trenere za seksualno zlostavljanje, a iste optužbe iznijele su i olimpijske vicešampionke u karlingu.

Bonus video: