Slovenija skinula krunu Rusiji, Poljska nastavlja da "melje" rivale

Slovenija je priredila iznenađenje u četvrtfinalu, jedan od domaćina EP je u punim "Stožicama" savladao sada već bivšeg šampiona Evrope, Rusiju sa 3:1
2043 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Slovenije
Odbojkaši Slovenije

Slovenija i Poljska prvi su polufinalisti Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Slovenija je priredila iznenađenje u četvrtfinalu, jedan od domaćina EP je u punim "Stožicama" (11.225 gledalaca) savladao sada već bivšeg šampiona Evrope, Rusiju sa 3:1 (25:23, 25:22, 21:25, 25:21).

Osvajač Lige nacija u posljednje dvije godine vratio se u meč u trećem setu, ali je domaćin u finišu tog seta, u kojem su Rusi vodili i 15:7, uspio da ponovo digne nivo igre na željeni nivo, što je potvrdio u četvrtom setu.

Tine Urnaut sa 13, Klemen Čebulj i Mitja Gasparini sa po 12 poena predvodili su Sloveniju do pobjede.

Rusima nije pomogao učinak Viktora Poletaeva (20) i Jegora Kljuke (19).

Poljska nastavlja na "melje" rivale na ovom šampionatu. Nakon što je u grupnoj fazi, gdje je igrala i sa Crnom Gorom, izgubila samo set (od Estonije) u pet mečeva, te maksimalne pobjede u osmini finala protiv Španije, aktuelni prvak svijeta je u četvrtfinalu, u holandskom Apeldornu, porazio i Njemačku sa 3:0 (25:19, 25:21, 25:18).

Villfredo Leon je sa 18 poena bio najbolji u poljskom timu, isti poenterski učinak imao je na drugoj strani korektor Đerđ Grozer.

Slovenija i Poljska će, dakle, u četvrtak igrati prvo polufinale, u Ljubljani.

Drugi polufinalni par biće poznat nakon sjutrašnjih mečeva četvrtfinala, u kojima se u Nantu, od 21 čas, sastaju Francuska i Italija, odnosno Srbija i Ukrajina (bila je rival Crne Gore u grupnoj fazi), u Antverpenu od 20.30 sati.

Bonus video: