Spektakl u pustinji: Džošua dobio bogatstvo, meksički šampion "mrvice"

Džošua je ponovo favorit, a jednu pobjedu je već ostvario - iako izazivač, Britanac će zaraditi čak 85 miliona dolara, što je jedan od najvećih honorara svih vremena za jednu borbu
3744 pregleda 1 komentar(a)
Endi Ruis i Entoni Džošua, Foto: PA Wire
Endi Ruis i Entoni Džošua, Foto: PA Wire

Subota, 7. decembar, 22 sata po srednjeevropskom vremenu i spektakl u pustinji - duel Entonija Džošue i Endija Ruisa, drugi dio.

Britanac i Meksikanac sastaće se u drevnom saudijskom gradu Diriji, na improvizovanom sportskom borilištu, koje je u sred pustinje sagrađeno za dva mjeseca, a koje može da primi 16.000 ljudi.

Džošua će pokušati da se revanšira Ruisu za senzacionalni poraz u "Medison skver gardenu", 1. juna, što je, prema mišljenju uglednog magazina "The Ring", bilo jedno od najvećih iznenađenje u istoriji boksa, u ravni sa pobjedom Bastera Daglasa nad Majkom Tajsonom 1990, ili trijumfom Hasima Rahmana nad Lenoksom Luisom, 2001. godine.

Meksički borac, klasični autsajder, postao je tako šampion svijeta u superteškoj kategoriji, u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO.

Džošua je ponovo favorit, a jednu pobjedu je već ostvario - iako izazivač, Britanac će zaraditi čak 85 miliona dolara, što je jedan od najvećih honorara svih vremena za jednu borbu.

Više od Džošue dobio je Flojd Mejveder za revijalnu borbu sa Konorom Mekgregorom i suma od 275 miliona dolara vjerovatno nikada neće biti oborena, kao i za duel sa Manijem Pakjaom (180 miliona).

Pakjao je za isti meč nagrađen sa 120 miliona.

"Neće sve završiti u mojim džepovima. Kada se oduzmu porezi i plate treneri i kompletne pripreme, ostaje 30 ili 40 odsto. Naravno, veliki je to novac, ali jedan od mojih ciljeva je da obezbijedim dobar život porodici i ljudima oko sebe, a karijera ne traje dugo", kazao je Džošua.

Ruis, šampion svijeta, plaćen je mnogo manje - "svega" 13 miliona dolara, s tim da se do pobjede u junu borio za neuporedivo niže honorare, a i marketinški je mnogo manje atraktivan od rivala.

Bonus video: