Stefan Savković debituje protiv Belgijanca Nabila

Savković u Minsku debituje u seniorima na velikim takmičenjima
709 pregleda 0 komentar(a)
Drašković i Savković
Drašković i Savković
Ažurirano: 20.06.2019. 20:43h

Na Evropskom prvenstvu boksu, koje se u Minsku organizuje u okviru 2. Evropskih igara, Crnu Goru će predstavljati samo 19-godišnji Stefan Savković.

Iako je bokserka Budve, Tamara Radunović petim mjestom na prošlogodišnjem Evropskom prvesntvu prva naša sportistkinja koja je izborila vizu za ućešće na Evrospkim igrama, ona zbog povrede neće nastupiti.

Zato je u pratnji selektora Boška Draškovića za Minsk otputovao samo bokser BK Podgorica.

"Stefan će u ring u subotu 22. juna, i to protiv neugodnog rivala iz Belgije, Mesaudija Nabila. Žrijeb nije bio dobar, jer je Nasbil na turniru u Skadru pobijedio Savkovića. Ipak, od tada je naš bokser znatno napredovao i pokušaćemo da se taktički pripremimo za revanš", kazao je Drašković.

Savković debituje na velikim takmičenjima.

"Za Strefana je najveća smotra Starog kontinenta u Minsku prvo veliko seniorsko takmičenje. On posjeduje nesporan talenat i veliki potencijal, i u posjednje vrijeme je imao odlične nastupe. Učešće u Minsku znaćiće mu veliko iskustvo u budućnosti. On je jedan od naših najtalentovanijih boksera, i još prije četiri godine kroz Benex ligu je pokazivao enorman talenat i potencijal. Iza njega je jedan loš period zbog povreda i posljednjih mjeseci je pokazao veliki napredak, ali i odličnu formu i želju za dokazivanjem" kazao je Drašković.

I mladi srednjak BK Podgorica svjestan je velike prilike i značaja učešća na Evropskom prvenstvu.

"Zahvalan sam na prilici i drago mi je što ću boksovati na tako jakom takmičenju. Dobro sam trenirao u svom klubu, spreman sam i nadam se da ću se na pravi način predstaviti crnogorski boks", istakao je Savković.

Bonus video: