Sumrak Mercedesa u svojoj kući, trijumf Ferstapena, podvig Fetela i neizmjerna sreća Kvjata

Ferstapen je ostvario drugu pobjedu ove sezone, sedmu u karijeri
3577 pregleda 1 komentar(a)
AP, Foto: Jens Meyer
AP, Foto: Jens Meyer
Ažurirano: 28.07.2019. 18:32h

Nevjerovatna trka vožena je u njemačkom Hokenhajmu. Izlijetanja sa staze, brojne greške najboljih vozača, otkazivanja mašina, kiša koja je povremeno padala... U tome su se na "Mercedes Benz gran-priju Njemačke", najbolji snašli pobjednik Maks Ferstapen, i Sebastijan Fetel, koji je sa posljednjeg mjesta zauzeo drugu poziciju. Vozači domaće ekipe, Mercedesa nisu uzeli ni bod!

Ipak, najsrećniji je bio Rus Danil Kvjat sa prvim podijumom u Toro Rosu (dva je iamo u Red Bulu).

"Nisam želio ništa da pričćam, ali noć pred trku dobio sam kćerku! Presrećan sam i koliko večeras letim sa maksom Ferstapenom da proslavimo u Moskvi. Pola litre vina, naravno, ne smnijem više", blistao je Kvjat.

Aktuelnog šampiona i lidera Formule 1, Luisa Hamiltona su skupo koštale greške, presijecanje linije za kaznu od pet sekundi i izlijetanja u 30. i potom 53. krugu, pa je završio 11. Valteri Botas je skrhao bolid u 57. krugu, nakon što tri kruga ranije nije uspio da pretekne Lensa Strola na trećem mjestu...

I Šarl Lekler je izletio na istom mjestu kao i Botas ali u 29. krugu, kao i Hulkenberg u 40. i to u momentu kada se borio za podijum. Sedam vozača nije završilo "ludu" trku na stazi Hokenhajm.

Tek vozač Red Bula je vozio najbolje i Holanđanin Ferstapen je zasluženo slavio, ispred Njemca Fetela u Ferariju i Kvjata u Toro Rosu. Rus je bio blizu i druge pozicije, ali je Fetel bio prebrz kada ga je stigao u pretposljednejm krugu.

Bonus video: