Talentovanim vaterpolistima status perspektivnih sportista

Talentovani vaterpolisti će, na osnovu tih rješenja, primati stipendiju Ministarstva sporta i mladih narednih godinu
570 pregleda 1 komentar(a)
Prijem u Ministarstvu sporta, Foto: BOJANA CUPIC
Prijem u Ministarstvu sporta, Foto: BOJANA CUPIC

Ministarstvo sporta i mladih dodjeljivanjem statusa perspektivnog sportiste želi da na adekvatan način skrene pažnju na značajne rezultate ostvarene u mlađim kategorijama i pokaže da država brine o svojim sportskim potencijalima, kazao je ministar Nikola Janović.

On je danas uručio rješenja mladim vaterpolistima, kojim se osvajačima srebrne medalje na nedavnom održanom Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, utvrđuje status perspektivnog sportiste.

Talentovani vaterpolisti će, na osnovu tih rješenja, primati stipendiju Ministarstva sporta i mladih narednih godinu.

"Kroz status perspektivnog sportiste cilj nam je da na adekvatan način skrenemo pažnju na značajne rezultate ostvarene u mlađim kategorijama i pokažemo da država brine o našim sportskim potencijalima ali i da im damo dodatni podstrek da sa istim žarom nastave da se bore za svoju reprezentaciju", kazao je Janović.

On je naglasio da Crna Gora ima oko 40 sportista koji su osvojili medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama, na osnovu kojih primaju stipendije Ministarstva sporta i mladih.

Janović je srebrnim vaterpolistima uručio i evropske omladinske kartice koje će im, kao mladim sportistima koji često putuju na međunarodna takmičenja, omogućiti i brojne popuste u zemljama Evropske unije.

Mladi vaterpolisti zahvalili su se ministru na prijemu i stipendijama, kao i ostalim poklonima, i istakli da im je takva pažnja države dodatan podstrek da nastave u istom ritmu i bore se za nove medalje.

Bonus video: