Tramp ubjedljivim trijumfom nad O Salivenom do prvog Mastersa

Petostruki svjetski šampion pretrpio je šesti poraz u finalima Mastersa, a treći iz 32 meča ove sezone (drugi od Trampa, jedan ima od Marka Dejvisa)
522 pregleda 1 komentar(a)
Roni O Saliven i Džad Tramp
Roni O Saliven i Džad Tramp

Džad Tramp demolirao je Ronija O Salivena u finalu Mastersa u Londonu rezultatom 10:4 i osvojio prvu titulu u karijeri na ovom turniru.

Očekivao se neizvjestan meč, ali peti igrač svijeta je od početka briljirao. Poveo je sa 4:0 u frejmovima, a pred večernju sesiju bilo je ubjedljivih 7:1.

Nakon odmora je "raketa" uspjela da ostvari dva trocifrena brejka i dobije tri frejma, ali se momak iz Bristola nije uzdrmao i na kraju je slavio poslije rezultata 3:3 u drugoj sesiji.

Popularni "kec u rukavu" je postao 23. igrač koji je trijumfovao na prestižnom turniru, a pripala mu je nagrada od 200 hiljada funti.

- Čekao sam ovo jako dugo. Prošlo je više od sedam godina otkad sam osvojio Prvenstvo Velike Britanije, san se napokon ostvario. - kazao je 29-godišnji Tramp poslije pobjede, a zatim dodao:

- Uvijek ste iznenađeni kada vodite protiv Ronija, u bilo kom trenutku. Izgledao je naoštren večeras. Morao sam da igram najbolje što mogu samo da bih izborio 3:3 u večernjoj sesiji.

Petostruki svjetski šampion pretrpio je šesti poraz u finalima Mastersa, a treći iz 32 meča ove sezone (drugi od Trampa, jedan ima od Marka Dejvisa).

- Čestitao bih Džadu na fantastičnoj igri i pobjedi. Prednost od 7:1 bila je nenadoknadiva. Pokušao sam, ali jednostavno nije bilo dovoljno. - rekao je O Saliven, kojem je pripalo 90 hiljada funti.

- Sve u svemu, bila je ovo dobra godina, ali ostaje razočaranje kada se izgubi finale. Džad je zasluženo trijumfovao, a meni je bilo zadovoljstvo da budem dio same završnice. - zaključio je sedmostruki šampion ovog turnira, ujedno i rekorder.

Bonus video: