Tri nova zlata za Dresela, još jedno zlato Kejti Ledecki

Američki plivač je bio najbrži na 50 metara slobodno, 100 metara delfin i u mješovitoj štafeti 4x100 slobodno.
883 pregleda 0 komentar(a)
Kejleb Dresel, Foto: BETA/AP
Kejleb Dresel, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 27.07.2019. 18:17h

Kejleb Dresel osvojio je danas još tri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Američki plivač je bio najbrži na 50 metara slobodno, 100 metara delfin i u mješovitoj štafeti 4x100 slobodno.

Kejleb je najprije osvojio zlato u najbržoj plivačkoj disciplini, na 50 metara slobodno, isplivavši tu dionicu za 21,04 sekunde, i tako postavio novi rekord svejtskih prvenstava.

Brazilac Bruno Fratus i Grk Kristijan Gkolomev "podijelili" su srebro, pošto su do cilja stigli za 21,45 sekundi.

Sjajni Amerikanac je samo 34 minuta kasnije slavio i na 100 metara delfin i tako stigao do petog najsjajnijeg, a ukupno šestog odličja u Kvandžuu. On je tu trku završio za 49,66 sekundi.

Rus Andrej Minakov je osvojio srebro (50,83), a Južnoafrikanac Čad le Kros bronzanu medalju (51,16).

Dresel je današnjim pobjedama u ove dvije discipline odbranio zlata osvojena prije dvije godine u Budimpešti.

Na kraju, Dresel je bio dio mješovite štafete koja je postavila novi svjetski rekord i osvojila zlato. Tim SAD u sastavu Dresel, Zak Epl, Melori Komerford i Simon Manuel je štopericu zaustavio nakon 3:19,40.

Dresel sada ima šest osvojenih zlata i jedno srebro na šampionatu u Kvandžuu, a sjutra bi toj kolekciji mogao da doda još jedno odličje, pošto će biti dio štafete 4x100 mješovito.

Srebro u mješovitoj štafeti osvojila je Australija, a bronzu tim Francuske.

Šveđanka Sara Sjestrem osvojila je treće uzastopno zlato na 50 metara delfin pošto je finale isplivala za 25,02 sekunde i iza sebe ostavila Holanđanku Ranomi Kromoviđojo i Egipćanku Faridu Osman.

Nakon jučerašnjeg svjetskog rekorda u polufinalu, 17-godišnja Amerikanka Regan Smit danas je isplivala drugo najbrže vrijeme u istoriji na 200 metara leđno i tako stigla do zlata. Ona je trku završila za dva minuta i 3,69 sekundi.

Još jedno zlato Americi donijela je Kejti Ledecki koja je trijumfovala u trci na 800 metara i tako produžila svoju "vladavinu" u ovoj disciplini pošto joj je ovo četvrto uzastopno svjetsko zlato. Ona je stazu prešla za osam minuta i 13,58 sekundi.

Bonus video: