Trka za Veliku nagradu Kine: Botas najbrži u kvalifikacijama

To je prva pol pozicija za Botasa od prošlogodišnje trke u Rusiji, ukupno sedma u karijeri.
557 pregleda 0 komentar(a)
Botas u bolidu, Foto: Beta-AP
Botas u bolidu, Foto: Beta-AP

Vozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je najbrže vrijeme u današnjim kvalifikacijama i startovaće sa pol pozicije u 1.000 trci Formule 1, za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Botas je ostvario rezultat od 1:31,547 minuta i bio je brži za 0,023 sekunde od timskog kolege, aktuelnog svjetskog šampiona Luisa Haimltona.

"Bilo je super blizu. Za sada je ovo dobar vikend, dobro sam se osjećao u kvalifikacijama, ali sam se u trećem dijelu mučio da napravim dobar krug. Nije baš onako kako sam htio, ali dovoljno je dobar za pol poziciju", rekao je Botas.

To je prva pol pozicija za Botasa od prošlogodišnje trke u Rusiji, ukupno sedma u karijeri.

Hamilton je rekao da je ekipa ostvarila dobar rezultat i čestitao je Botasu na pol poziciji.

"Nijesam odustajao, do kraja sam se borio. Valteri je bio odličan tokom cijelog vikenda, a ja sam se mučio i borio sa vozilom. Ferari je prilično brz na ravnom, ali ovog vikenda smo uspjeli da 'izvučemo' krivine, odličan posao su obavili ljudi u fabrici", naveo je on.

Treći sa cilja krenuće vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je bio sporiji od Botasa za 0,301 sekundu, a pored njega biće timski kolega Šarl Lekler (0,318).

"Bilo je dobro, uradili smo nešto više, ali nedovoljno da danas pobijedimo Mercedes. Izgledaju prokleto brzo u krivinama, a ako se približimo, mogli bismo da imamo prednost na ravnom", rekao je Fetel.

Peto i šesto mjesto zauzeli su vozači Red Bula Maks Verstapen i Pjer Gasli, a iza njih je dvojac Renoa Danijel Rikardo i Niko Hulkenberg. Deveto i deseto mjesto zauzeli su vozači Hasa Kevin Magnusen i Roman Grožan.

Jubilarna 1.000 trka Formule 1 na programu je u nedelju od 8.10 za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Bonus video: