Ulogu favorita moraju da potvrde na terenu

Odbojkaši Budve večeras (19 sati) u Kaknju igraju prvi meč 1/16 finala CEV kupa
741 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve
Odbojkaši Budve

Odbojkaši Budve, praktično, nijesu imali šanse za napredak u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer se ispostavilo da je portugalska Benfika, ipak, nepremostiva prepreka (pobjede od 3:0 i 3:1, u 2. kolu kvalifikacija).

Crnogorski šampion, međutim, u nastavku evropskog puta ima veće šanse, u dvomeču protiv Kaknja, vicešampiona Bosne i Hercegovine, u šesnaestini finala CEV kupa.

Prvi meč igra se večeras u Kaknju (19 časova), revanš je 17. decembra u Budvi.

"Odgledao sam nekoliko njihovih utakmica. Nije to na onom igračkom nivou od prethodnih godina koje je imala ekipa Kaknja. Ove godine je tim sastavljen od domaćih igrača, trenutno su trećeplasirani u svojoj ligi. Mogu da kažem da je igrački kvalitet na našoj strani, to je definitivno. Ali, bez obzira na to, odbojka je takav sport da se mora igrati maksimalno u svim elementima da bi se ostvario povoljan rezultat", rekao je za „Vijesti“ Vladimir Vasović, trener Budve.

Iako revanš igraju kod kuće, Budvani ne žele da se oslanjaju na to, već će plasman u naredno kolo pokušati da nagovijeste već u prvom duelu, naravno pobjedom.

"I došli smo u Kakanj sa ambicijom da ostvarimo što bolji rezultat, kako bismo u Budvi bili u prilici da se plasiramo u sljedeće kolo ovog takmičenja".

U odnosu na dvomeč sa Benfikom, Budva će protiv Kaknja biti slabija za Marka Bojića, koji je krajem novembra otišao u Kinu. Znalo se da će primač naše reprezentacije igrati u Budvi samo do odlaska u inostranstvo, ali i bez njega, crnogorski šampion je favorit protiv Kaknja.

"Marko je svojim prisustvom dao veliki doprinos. U međuvremenu smo bez njega odigrali dvije prvenstvene utakmice, koje su bile u sklopu priprema za ove evropske duele sa ekipom Kaknja. Spremni smo, one svakodnevne, uobičajene i normalne zdravstvene probleme rješavamo u hodu. Ponavljam, ako uporedimo igrački kadar, a imajući u vidu informacije koje smo uspjeli da prikupimo, sigurno je da smo, na papiru, favoriti. Ali, teren je taj koji će pokazati ko je favorit, ko je u trenutno boljoj formi", zaključio je Vasović.

Pobjednik ovog duela će u osmini finala igrati protiv boljeg iz dvomeča u kojem se sastaju bugarski Neftohimik iz Burgasa i ruski Zenit iz Sankt Peterburga.

“Igramo protiv nepoznatog protivnika i teško je nešto određenije reći. Očekujem dobru utakmicu, domaći će sigurno imati veliku podršku iz publike i sigurno će biti motivisani kao i svaka ekipa koja igra protiv nas. Mi smo spremni da opravdamo ulogu favorita i da dobijemo utakmicu”, kazao je kapiten Budve, makedonski primač Vlado Milev.

Trener Kaknja Almir Aganović smatra da ova utakmica mnogo znači za njegov podmlađeni tim jer im je ovo prvi nastup na međunarodnoj sceni.

“Naše veliko bogatstvo je što gro ekipe čini domaći kadar, koji će uz podršku publike pružiti što jači otpor. Budva ima respektabilan tim, igrali su i u Ligi šampiona, u kojoj su eliminisani od portugalskog odbojkaškog diva Benfike i sigurno će učiniti sve da se kroz nastupe u CEV kupu dokažu i prođu što dalje. Želja mi je da dođe što više publike, da bude pravi ambijent. Premda nam rezultat nije u prvom planu, to ne znači da se unaprijed predajemo”, kazao je Aganović.

Bonus video: