Upravni sud poništio odluku Ministarstva sporta o brisanju Džudo saveza

Džudo savez Crne Gore je u februaru izbrisan iz registra sportskih organizacija, kasnije je formiran Judo savez Crne Gore
1996 pregleda 17 komentar(a)
Džudo, Foto: Ariel Schalit
Džudo, Foto: Ariel Schalit

Upravni sud Crne Gore poništio je rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija.

"Presudom Upravnog suda prihvaćena je tužba Džudo saveza Crne Gore protiv Ministarstva sporta i mladih koje je nezakonito donijelo rješenje o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija Crne Gore", navodi se u saopštenju DŽSCG.

"Presuda je obavezujuća i Ministarstvo sporta i mladih je dužno da po njoj postupi, odnosno da Džudo savezu Crne Gore vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez, savez koji ima 58-godišnju tradiciju", stoji u saopštenju.

Džudo savez Crne Gore je u februaru izbrisan iz registra sportskih organizacija, kasnije je formiran Judo savez Crne Gore...

"Nemjerljiva šteta koja je nanijeta ugledu džudo sporta na nacionalnom i međunarodnom okviru zasigurno je posljedica neodgovornog i nesportskog djelovanja Ministarstva sporta i mladih na čelu sa ministrom Janovićem. Dakle samovolja i oholost bez pravnog utemeljenja, nepoštujući zakon oni rade šta god hoće: brišu, osnivaju, registruju klubove, savez, bez pravno validne dokumentacije.

Stoga će nam biti vrlo teško sanirati nesagledive posljedice tog javašluka u veoma važnoj predolimpijskoj godini, ali smo sigurni da ćemo sportistima vratiti vjeru u uspjeh", stoji u saopštenju.

Bonus video: