Vasović: Ne bježimo od uloge favorita

Odbojkaši Budve počinju odbranu trofeja na domaćoj sceni, a igraće i kvalifikacije za Ligu šampiona
680 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Vasović, Foto: Filip Roganović
Vladimir Vasović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.10.2019. 13:53h

Novoformirani odbojkaški klub Budva je prošle sezone duplu krunu osvojio sa potpuno novim timom, na čelu sa trenerom Vladimirom Vasovićem. Srpski stručnjak će sa budvanskim klubom ove sezone braniti trofeje na domaćoj sceni, opet sa novom ekipom.

Od prošle sezone su samo ostali tehničar Nikola Radonić, srednji bloker Dalibor Lečić i libero Filip Jevtović.

Stigli su holandski tehničar Vesel Kemnik, korektori Henri Omar Tapija Santana (Dominikanska Republika) i Aleksandar Davidovič (Rusija), primači Vlado Milev (Makedonija), Asmir Hukičević (BiH) i Maksim Pavlovič (Rusija), srednji blokeri Blažo Milić, Bajron Frederik Ferguson (Bahami), te libero Ljubomir Popović.

"Sticajem raznih okolnosti smo se malo kasno okupili, zbog Evropskog prvenstva i ostalih obaveza igrača prema reprezentativnim selekcijama. Kompletni smo od 1. oktobra, iskoristili smo desetak dana u Vrnjačkoj banji da se što upoznamo i zajedno treniramo", kaže Vasović za “Vijesti”.

Vasović ističe da je Budva jača nego prošle sezone.

"Oni koji su igrali prošle godine su odradili sjajan posao. Za ovu sezonu smo, kada je igrački kadar u pitanju, napravili korak naprijed".

Budva je favorit u konkurenciji Budućnosti i Jedinstva, a Budva i Budućnost već večeras (18 sati) u Mediteranskom sportskom centru igraju derbi na startu prvenstva.

"Tako je na papiru, ne bježimo od te uloge favorita, i gledaćemo da to, svakako, potvrdimo na terenu. Budućnost je mlada i talentovana ekipa, ima momke koji su, sigurno, željni igre i dokazivanja. Jedinstvo je, kao i mi, u potpunosti promijenilo sastav. Očekujem da će te dvije ekipe tokom sezone, koliko im mogućnosti budu dozvolile, iskoristiti priliku da se pojačaju".

Budvane ove sezone očekuju i kvalifikacije za Ligu šampiona, počev od 2. kola.

"Pretpostavka je da ćemo igrati sa lisabonskom Benfikom. To je klub za respekt, organizaciono i igrački. Oni su godinama unazad bili u završnicama raznih evropskih kupova. Gledaćemo da se u tim duelima pokažemo u najboljem svjetlu", zaključio je Vasović.

Bonus video: