Crnogorska posada na brodu "Shining" pobjednik regate "Go to Barcolana" - Vijesti.me
NA ČELU SA SKIPEROM MILOŠEM RADONJIĆEM

Crnogorska posada na brodu "Shining" pobjednik regate "Go to Barcolana"

Glavna regata "Barcolana" održava se u nedjelju, a na ovogodišnjem, 51. po redu događaju, takmiči se 2.600 jedrilica

Crnogorska posada
Crnogorska posada (Foto: Nina Vujačić)

Crnogorska posada na brodu "Shining", na čelu sa našim najuspješnijim skiperom Milošem Radonjićem iz Kotora, pobjednik je današnje regate "Go to Barcolana" od Portoroža do Trsta.

Shining
"Shining"(Foto: Nina Vujačić)

Radonjić je i prošle godine bio pobjednik regate "Go to Barcolana".

Rezultat
Rezultat regate(Foto: Nina Vujačić)

Glavna regata "Barcolana" održava se u nedjelju, a na ovogodišnjem, 51. po redu događaju, takmiči se 2.600 jedrilica.

Prošle godine, na zlatni jubilej, "Barcolana" je upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća na svijetu, jer je na regati učestvovalo čak 2.689 posada.

barcolana
Crnogorska posada na regati(Foto: Vijesti)

Hotel Kempinski Palace Portorož, u vlasništvu kompanije MK grupe, i ove godine je partner najveće regate koja okuplja najbolje jedriličare svijeta

"MK grupa, koja je u vlasništvu Miodraga Kostića, drugu godinu zaredom dovodi regatu ‘Go to Barcolana’ u Portorož. Ovakve akcije su potvrda da MK grupa ne ulaže samo u hotele, već i u destinacije. Naš cilj je podizanje turističkih standarda ne samo u Sloveniji, već i u Crnoj Hori i Hrvatskoj", kazala je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK grupe.

Stojanović
Stojanović

MK grupa u manjinskom i većinskom vlašnistvu ima 14 hotela, aerodrom Portorož i golf teren u Istri. U Crnoj Gori je jedan od vlasnika Budvanske rivijere za koju, kako najavljuju, imaju ozbiljne investicione planove.

"Barcolana" je internacionalna jedriličarska regata koja se odvija svake godine u Tršćanskom zalivu. Osnovana je 1969. godine inicijativom jaht kluba Società Velica di Barcola e Grignano i danas predstavlja najveću mediteransku regatu sa oko 25.000 učesnika.


Vidi sve komentare