Vukotić: Džiu džicu u velikom usponu u Crnoj Gori

Crnogorski takmičari nastup na seniorskom šampionatu Evrope u Bukureštu završili su sa devet medalja – dvije zlazne, četiri srebrne i tri bronzane.
1037 pregleda 2 komentar(a)
Sa današnje pres konferencije (Foto: MINA)
Sa današnje pres konferencije (Foto: MINA)

Rezultati na velikim međunariodnim takmičenjima potvrda su da je džiu džicu sport u Crnoj Gori u velikom usponu i da za budućnost tog borilačkog sporta ne treba brinuti, kazao je predsjednik Džiu džicu saveza Ranko Vukotić.

Crnogorski takmičari nastup na seniorskom šampionatu Evrope u Bukureštu završili su sa devet medalja – dvije zlazne, četiri srebrne i tri bronzane.

“Evropsko prvenstvo bilo je masovno i izuzetno kvalitetno. Svaki uspjeh ostvaren je u jakoj konkurenciji. Ostvaren je kontinuitet Dejana Vukčevića, a u sistemima smo već u samom vrhu te discipline”, kazao je Vukotić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da rezultati njegovih takmičara nijesu vrednovani na pravi način, podsjećajući da je Dejan Vukčćević uprkos zlatnim medaljama na balkanskom, evropskom i svjetskom šampionatu ostao bez priznanja.

“To je najbolja potvrda da se naši rezultati ne vrednuju na pravi način”, kazao je Vukotić.

Trofejni takmičar Dejan Vukčević kazao je da je u Bukureštu izgubio finalnu borbu na poene.

“Presudila je povreda od prije tri tri mjeseca. Došlo je do rupture grudnog mišića i ta povreda uzela je danak u finalu”, kazao je Vukčević.

On je podsjetio da je peti put uzastopno bio finalista šampionata Evrope.

Najuspješniji crnogorski takmičar u Bukureštu, Stefan Vukotić kazao je da je na šampionatu nastupio u četiri kategorije sa Filipom Pešićem i Lidijom Caković.

On je naglasio da je bilan medalja mogao biti i veći da se u klasik sistemu Aleksandra Popović nije povrijedila i nije mogla da nastavi sa takmičenjem.

“To nas je onemogućilo da dođemo do medalje koja bi nam mnogo značila.Istakao bih i Biljanu Mitrović i Anastaziju Petrović, koje su u duo šou sistemu osvojile drugo mjestzo. Zlato medalju izgubile su za samo pola poena. One su se poslije duže pauze vratile i dokazale da vrijede”, kazao je Vukotić.

Osvajač prve medalje u discipline ne vaza, Đorđe Klać kazao je da je velika čast biti dio reprezentacije Crne Gore.

“Čast je biti dio uspješnih ljudi. Ne vaza je drugačija disciplina u odnosu na ostale džiu džicu discipline. Prvi put smo u toj disciplini osvojili medalje”, kazao je Klać.

Zlatne medalje u Bukureštu osvojili su Stefan Vukotić i Filip Pešić u Duo klasiku i Vukotići Lidija Caković u duo miks šou sistemu.

Srebrni su bili Vuk Dragutinović i Aleksandra Popović (Duo miks šou), Dejan Vukčević (borbe +94), Biljana Mitrović i Anastasija Petrović (Duo šou) i Đorđe Klać (ne vaza masters +85).

Bronzane medalje osvojili su Arso Milić, Vukotić i Pešić (Duo šou) i Nikola Baštrica (ne vaza masters +85).

Bonus video: