Parker: Ulazak ASVEL-a u Evroligu je bio glavni cilj

Klub iz Liona, koji je rekorder Francuske sa 18 titula, od 2014. vodi najbolji košarkaš u istoriji te zemlje, Toni Parker
0 komentar(a)
Toni Parker, Foto: Reuters
Toni Parker, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.04.2018. 14:41h

Evroliga će se u sezoni 2019/2020. proširiti s 16 na 18 klubova, a na sastanku u četvrtak je odlučeno da vajld-kard za učešće u elitnom takmičenju dobiju Bajern i ASVEL.

Klub iz Liona, koji je rekorder Francuske sa 18 titula, od 2014. vodi najbolji košarkaš u istoriji te zemlje, Toni Parker. As San Antonija je presrećan zbog odluke ECA.

“Veoma je dobra prilika da se integrišemo u Evroligu 2019. godine, a to je najbolje takmičenje na svijetu poslije NBA lige. To je oduvijek bio cilj čitavog projekta, baš kao i Akademija Toni Parker. Ponosan sam na to što ću biti dio ovog projekta”, rekao je Parker.

ASVEL je posljednji put šampion Francuske bio 2016. godine, prošle sezone je ispao u polufinalu plej ofa, a učešće u Evrokupu ove je bilo solidno, jer je ispao u Top 16 fazi sa skorom od po tri pobjede i poraza.

U posao oko ASVEL-a je sa Parkerom ušao i njegov kolega iz francuske reprezentacije Nikola Batum, koji je kupio dio akcija kluba.

Bonus video: