Pavićević: Za sve ima lijek, za lošu igru biće i kazne

"Pružili smo više nego blijedu partiju i očigledno je da imamo problema ove godine, pokušaćemo da što brže odreagujemo, ali nije prijatno izgubiti ovako", kazao je Pavićević.
56 pregleda 6 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Mihailo Pavićević, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 17.11.2018. 20:31h

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević čestitao je Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi (104:71), u osmom kolu ABA lige.

"Sam podatak da smo dozvolili protivniku 23 ofanzivna skoka govori koliko je voljni momenat bio loš kod mojih igrača. Za sve ima lijek, kada se odigra dobro dobiju se premije, kada se odgra loše biće i kazne. Moraćemo da probudimo neke igrače i nadam se da čemo to uspeti u skorijoj budućnosti", rekao je Pavićević.

Dodao je i da je iznenađen nezalaganjem svojih igrača i igrom"bez srca, bez borbe".

"Pred kraj je bilo 15 razlike i odjednom se igrači Zvezde bacaju po terenu, kao da oni gube, a moji igrači čekaju samo da se utakmica završi. Pružili smo više nego blijedu partiju i očigledno je da imamo problema ove godine, pokušaćemo da što brže odreagujemo, ali nije prijatno izgubiti ovako", kazao je Pavićević.

Na pitanje kako se Mornar nosi sa igranjem na dva fronta, Pavićević je rekao da ABA liga mora biti prioritet u odnosu na Evrokup.

"Igranje na dva fronta nas mnogo košta, tu ima ekipa mnogo jačih od nas, ali je glavni problem što ne možemo da uđemo u dobar ritam treninga. Jedva čekam da završimo s Evrokupom i da se fokusiramo na Jadransku ligu i jedan trenažni proces".

Iako je bio najefikasniji u svom timu sa 19 poena, Bobi Braun, posljednje pojačanje Barana, podbacio je u Beogradu. Nekada prvi strijelac Evrolige pogodio je samo po jedan šut za dva i tri poena iz ukupno 18 pokušaja.

"Tu je i ne mogu ništa više reći. Imamo ugovor, u ugovoru i neke klauzule za slučaj da dobije neke ponude, a to je u vezi sa datumima kada najranije može da ode. Ne mogu ništa reći, ne zavisi od nas", objasnio je Pavićević.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić rekao je danas da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u utakmici osmog kola ABA lige i pobjedom protiv Mornara.

"U trećoj četvrtini smo primili 27 poena i to je jedina negativna stvar. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu sa 26 asistencija i, konačno, samo 10 izgubljenih lopti", rekao je Tomić.

Bonus video: