Poznati svi učesnici fajnl-fora: Real i CSKA u finišu do Beograda

Parovi polufinala: Real - CSKA, Fenerbahče - Žalgiris
50 pregleda 0 komentar(a)
cska, Foto: Euroleague
cska, Foto: Euroleague
Ažurirano: 27.04.2018. 20:50h

Poznati su polufinalni parovi Evrolige. Na završnom turniru u Beogradu, koji se igra od 18. do 20. maja, za plasman u finale igraće Fenerbahče - Žalgiris i Real - CSKA.

CSKA i Real večeras su izborili put na fajnl-for, pobjedama u dramatičnim mečevima nad Himkijem i Panatinaikosom.

"Armejci" su slavili u gostima 89:88 i riješili seriju 3:1.

Prava drama viđena je u finišu. Pet sekundi prije kraja, Kori Higins je postigao 89. poen za CSKA, igrači Himkija brzo izveli loptu ispod koša, a Čarls Dženkins lagano položio.

Sudije su, međutim, prekinule igru, odgledale snimak i odlučile da se izvođenje ponovi. Bilo je kasno za Himki...

CSKA, kome je falio Nando de Kolo, vodio je tokom cijelog meča, imao i 16 poena prednosti, a sedam minuta i 23 sekunde prije kraja bilo je 82:68 za "armejce".

Očekivala se egzekucija, a onda je krenula serija Himkija. Domaći su za šest minuta postigli 19, a primili svega tri poena, a seriju su završili trojkom Alekseja Šveda za vođstvo 87:85, 60 sekundi do kraja.

Ćaćo Rodriges je zatim pogodio oba bacanja, Entoni Gil jedno, a Higins pogodio, ispostavilo se, za pobjedu i 15. fajnl-for u posljednjih 16 godina.

Aleksej Šved odigrao je još jednu sjajnu napadačku partiju - 36 poena (trojke 8-12), dok je u timu CSKA Kori Higins ubacio 20.

Real je, takođe, sa 3:1 u seriji eliminisao Panatinaikos. Odlučujući trijumf madridski tim ostvario je na svom terenu 89:82.

I Real je, poput CSKA, imao ubjedljivu prednost, bilo je 22 razlike (65:43) u trećoj četvrtini.

PAO je u posljednjem periodu umalo pokvario slavlje u Madridu, prišao na tri razlike (85:82), da bi Luka Dončić, minut i devet sekundi prije kraja, na isteku napada pogodio trojku od table i riješio meč.

Dončić je meč završio sa 17 poena, u gostujućem timu najbolji Kris Singlton sa 21.

Bonus video: