Prednost u iskustvu i kvalitetu: Budva u Podgorici dobila derbi protiv Budućnosti

242 pregleda 0 komentar(a)
OK Budućnost - OK Budva, Foto: OSCG
OK Budućnost - OK Budva, Foto: OSCG
Ažurirano: 02.11.2018. 21:20h

Tamo gdje je stala bivša Budvanska rivijera pretprošle sezone (nakon koje se ugasila), nastavila je Budva - odbojkaši novog budvanskog kluba su večeras u Podgorici savladali Budućnost Capital Plazu 3:1 (25:14, 26:24, 21:25, 25:17), u derbiju trećeg kola Prve muške lige.

Ako bi se u obzir uzeli mečevi nekadašnjih "vječitih rivala", budvanski odbojkaši su upisali ukupno 52. pobjedu u 68. duelu odbojkaške Podgorice i Budve u nezavisnoj državi. U svakom slučaju, Budva vodi 1:0 u novoj eri rivaliteta dva odbojkaška centra.

Tek je početak sezone, ekipama treba još vremena za uigravanje ali je Budva u "Verdeu" pokazala da u ovom trenutku ima, svakako, više iskustva od Budućnosti, ali i kvaliteta.

Izabranici Vladimira Vasovića su upisali prvu pobjedu u derbijima, a u narednom protiv Jedinstva ostaje im da pokušaju da potvrde trenutni primat na tabeli.

Budućnost je, sa druge strane, propustila priliku da pobjedom u derbiju, nakon što je u prošlom savladala Jedinstvo u Bijelom Polju, preuzme prvo mjesto na tabeli, prvi put nakon skoro decenije.

Podgoričani su svoju šansu da urade nešto više prokockali u drugom setu u kojem su vodili 18:14, ali su ga na kraju izgubili.

Za nedjelju zakazan je duel Volej stara i Jedinstva.

U ovom kolu slobodni su odbojkaši Sutjeske.

Bonus video: