Real i zvanično promijenio trenera: Otkaz Lopetegiju, Solari na klupi

Lopetegi je u Realu ostao samo 137 dana, pa se može reći da je jedan od najvećih gubitnika u istoriji fudbala, jer je za četiri mjeseca napustio mjesto selektora jedne od najjačih svjetskih reprezentacija i dobio otkaz u najvećem španskom klubu
86 pregleda 8 komentar(a)
lopetegi, Foto: Reuters
lopetegi, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2018. 19:58h

Zvanično je - Đulen Lopetegi je smijenjen.

Nakon sjednice odbora direktora, Real je objavio saopštenje u kome navodi da je došlo do promjene trenera, te da će Santjago Solari biti privremeno rješenje.

U saopštenju se navodi da je do smjene došlo "zbog velike disproporcije između rezultata i kvaliteta tima".

Nije bilo dileme da će Lopetegijev boravak na klupi "kraljevskog kluba" imati ovakav epilog, nakon jučerašnjeg katastrofalnog poraza od Barselone na Nou kampu - 5:1.

Real je u posljednjih pet kola šampionata Španije osvojio samo bod, a i da je skor bio mnogo bolji, debakl od najvećeg rivala teško da bi bio oprošten.

Prvak Evrope nakon 10 kola ima samo 14 bodova, sedam manje od vodeće Barselone, i zauzima tek deveto mjesto na tabeli.

Lopetegi je "državnim udarom" došao u Real, koji ga je "oteo" sa mjesta selektora Španije neposredno pred početak Mundijala u Rusiji.

On nije bio prva opcija da naslijedi Zinedina Zidana, već su čelnici kluba prethodno kontaktirali Alegrija i Nagelsmana, pa i Antonija Kontea.

Lopetegi je u Realu ostao samo 137 dana, pa se može reći da je jedan od najvećih gubitnika u istoriji fudbala, jer je za četiri mjeseca napustio mjesto selektora jedne od najjačih svjetskih reprezentacija i dobio otkaz u najvećem španskom klubu.

Njegov privremeni nasljednik biće nekadašnji fudbaler Reala Santjago Solari, koji je dvije sezone bio trener B tima.

Argentinac bi mogao da ostane i duže, ukoliko pregovori sa Konteom ne budu uspješni.

"Marka" je danas javila da Italijan nije blizu Madrida, te da je Roberto Martines, selektor Belgije, izašao u prvi plan.

Solari će sigurno voditi ekipu u srijedu u Kupu Španije, protiv niželigaša Melilje.

Bonus video: