Ronaldovi sponzori zabrinuti zbog optužbi za silovanje

Za razliku od Ronaldovih sponzora, njegov novi poslodavac Juventus bio je blagonaklon u svom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvijezdi
95 pregleda 3 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.10.2018. 06:58h

Američki proizvođač sportske opreme Nike i kompanija EA Sports, koja se bavi kreiranjem kompjuterskih igara, koji se nalaze među sponzorima portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, izrazili su zabrinutost zbog optužbe za silovanje iz 2009. godine i obnovljene istrage u tom slučaju, prenosi agencija AP.

Portugalac je optužbe 34-godišnje bivše američke učiteljice Katrin Majorge odbacio, poslavši poruku preko svog Twitter profila da je "njegova savjest mirna i da će mirno čekati rezultate bilo kakve istrage".

Ali, Nike koji sa Ronaldom ima sklopljen ugovor vrijedan milijardu dolara, nije tako lako spreman da pređe preko optužbi sa kojima je 33-godišnji fudbaler Juventusa suočen.

"Duboko smo zabrinuti uznemirujućim optužbama i nastavićemo da pratimo situaciju", navodi se u saopštenju jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportske opreme.

Slično je saopšteno i iz kompanije EA Sports:

"Pratimo razvoj situacije, jer očekujemo od istaknutih sportista i naših ambasadora da se ponašaju u skladu sa vrijednostima koje EA poštuje i zagovara".

Za razliku od Ronaldovih sponzora, njegov novi poslodavac Juventus bio je blagonaklon u svom obraćanju, dajući podršku svojoj najvećoj zvijezdi.

"Kristijano Ronaldo je prethodnih mjeseci pokazao visok nivo profesionalizma i posvećenosti, što svi u Juventusu cijenimo", piše u objavi na zvaničnom Twitter profilu prvaka Italije.

Priču o Katrin Majorgi i njenim optužbama za silovanje koja su usmjerena protiv Ronalda, objavio je njemački "Špigl".

Majorga je prijavila slučaj policiji istog dana koji se navodi u tužbi kao dan kad se incident dogodio, ali da tada nije željela da navede ime napadača pa se kasnije vansudski nagodila ss Ronaldovim predstavnicima da neće izlaziti u javnost sa svojom pričom, za šta je primila i 375.000 dolara, prenosi Hina.

Ali, devet godina kasnije, ipak je odlučila da otkrije identitet napadača, a prema tvrdnjama njenog advokata na to ju je ohrabrio pokret #MeToo, zahvaljujući kojem su mnoge žene javno ukazale na zlostavljače.

U optužbi protiv Ronalda, Majorga detaljno je opisala događaje iz 2009. godine, kad je prema njenom iskazu Ronaldo silovao u svom penthaus apartmanu u Palms Hotel and Casino u Las Vegasu.

Policija iz Las Vegasa potvrdila je u utorak da je u junu 2009. pokrenula istragu prema prijavi, ali da nisu nikoga osumnjičili, jer im žrtva nije otkrila lokaciju incidenta, ni opisala osumnjičenog.

Ali, u septembru ove godine istraga je ponovno otvorena, a istražitelji se vode novim informacijama, kojima sada raspolažu, saopštila je policijska uprava u Las Vegasu.

Bonus video: