Horor sa koronom - „lavovi” kreću bez Roganovića, Božovića...

Selektor rukometaša Crne Gore i dalje pozitivan, juče prvi put na testu pao Miloš Božović, koji je izgubljen za mečeve sa Danskom i Sjevernom Makedonijom. Pod velikim znakom pitanja i Stefan Čavor

23898 pregleda 7 komentar(a)
Mogao bi da igra tek protiv Slovenije na zatvaranju grupe A: Miloš Božović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Mogao bi da igra tek protiv Slovenije na zatvaranju grupe A: Miloš Božović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Selektori većine reprezentacija su danima strahovali i bili svjesni činjenice da na Evropsko prvenstvo, čiji su domaćini Mađarska i Slovačka, neće moći da povedu najbolje, već najzdravije rukometaše.

Crna Gora je u većem problemu vjerovatno od svih - na stranu to što ima najmanju bazu od svih učesnika 15. kontinentalnog šampionata, već je vjerovatno jedina koja će putovati bez šefa stručnog štaba, jer je Zoran Roganović opet bio pozitivan na testu za koronavirus.

Selektor nema simptome u posljednja četiri dana, pa će novo testiranje obaviti danas, nakon što ekipa preko Beograda otputuje u Debrecin.

Postoji nada da bi mogao da bude negativan i da se već večeras uputi ka Mađarskoj, kako bi vodio tim na otvaranju takmičenja, protiv dvostrukog uzastopnog prvaka svijeta, Danske.

Nije to, nažalost, jedina muka za „lavove”. Jedan od aduta nacionalnog tima, Miloš Božović, juče je prvi put bio pozitivan na obaveznom PCR testiranju, što znači da je definitivno izgubljen za prve dvije utakmice, protiv Danaca i Sjeverne Makedonije.

Bek francuskog Istra bi saigračima, ako do tada bude negativan, mogao da se priključi tek u posljednjem meču u grupi A, protiv Slovenije. I to samo ako taj duel bude kvalifikacioni, jer u glavnu fazu idu dvije selekcije.

Nebojša Simović
Nebojša Simovićfoto: Stefan Ivanović/RSCG

Pozitivan je bio i Nebojša Simović, ali je tako bilo i prije nekoliko dana, pa bi teoretski mogao da zaigra protiv Danske, jer bi od prvog “pada” na testu prošlo pet dana, koliko je EHF odredio kao obavezan razmak od prvog pozitivnog do negativnog testa.

Sa saigračima danas neće otputovati ni Stefan Čavor, jer se žalio na bolove u grlu i odlučeno je da odradi još jedan PCR test prije puta.

Ako bude negativan, putovao bi sa selektorom preko Beograda, dok bi u slučaju pozitivnog testa bio izgubljen za prvu fazu...

U avionu za Beograd danas će se, ipak, naći Mile Mijušković, koji je juče na popodnevnom testiranju bio negativan, nakon što je na jutrošnjem bio pozitivam. Ali, veliko je pitanje u kakvom je stanju iskusni golman, jer je sedam dana bio bez ikakvih aktivnosti.

Od početka priprema problemi sa virusom su prisutni, sve je potpuno poremećeno, što priznaje i golman Nebojša Simić.

„Malo smo radili na taktici, a i to smo radili bez igrača, koji je važan za odbranu, pa momaka koji su bitni za napad. Pritom, konstantno smo bili u strahu od testova, razmišljali smo da će neko biti pozitivan, sve nas je to koštalo i atmosfere”, iskren je Simić.

U takvom stanju, sa svega dva kontrolna meča i to na početku priprema, Crna Gora će u četvrtak igrati sa Danskom na startu takmičenja.

„Zaista ne znam šta da očekujem i da li bi trebalo nešto da očekujem. Mislim da u uvom trenutku nismo adekvatan rival Danskoj i da bi fokus trebalo staviti na ostale dvije utakmice. Danci su nedavno dobili Norvešku 10 razlike, nemaju slučajeva zaraze. Biće skoro nemoguće igrati sa njima i da im pariramo”, naglasio je Simić.

Ako selektor Roganović ne bude negativan na današnjem testu, utakmicu protiv Danske bi mogao da vodi direktor reprezentacije, Draško Mrvaljević.

Vodiće ekipu dok stigne Zoran Roganović: Draško Mrvaljević u razgovoru s Vukom Lazovićem
Vodiće ekipu dok stigne Zoran Roganović: Draško Mrvaljević u razgovoru s Vukom Lazovićemfoto: Stefan Ivanović/RSCG

Zanimljivo, „lavovi” će zbog pozitivnih testova u Mađarsku otputovati bez ijednog fizioterapeuta i doktora, ali će od sjutra neko biti sa njima.

Pitanje je samo da li fizioterapeuti koji već godinama rade sa njima, Andrija Damjanović i Hamza Mehović, ili neko drugi...

SPISAK PUTNIKA - GOLMANI

Nebojša Simić

Nikola Matović

Mile Mijušković

KRILA

Miloš Vujović

Filip Vujović

Mirko Radović

Marko Lasica

PIVOTI

Nemanja Grbović

Vuk Lazović

BEKOVI

Vasko Ševaljević

Stevan Vujović

Božo Anđelić

Božidar Simić

Branko Vujović

Risto Vujačić

Radojica Čepić

Vasilije Kaluđerović

Bonus video: