Ševaljević pred Makedonce: Čeka nas velika borba svih 60 minuta

"Lavovi" protiv Sjeverne Makedonije igraju sjutra od 18 sati

10042 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poraz na startu od Danske je bio unaprijed "upisan", crnogorski rukometaši sjutra veče praktično počinju Evropsko prvenstvo jer ih čekaju dva duela u kojima nemaju pravo na grešku ako žele da osvoje jedno od prva dva mjesta i plasiraju se u narednu rundu.

Prvi naredni protivnik je Sjeverna Makedonija (subota od 18 sati), ekipa koja je daleko od kvaliteta Danaca ili neke druge evropske sile i protiv koje može da se igra dobar rukomet. Tajni nema puno, najveća je misterija u kojem će sastavu nastupiti "lavovi"...

"Mladi su protiv Danske opravdali očekivanja, iskoristili šansu koju su dobili, borili se koliko su mogli. Teško je i u punom sastavu parirati Danskoj, pogotovo kada se u prvom poluvremenu promaši onoliko sedmeraca, zicera, šuteva sa šest metara... Tim kakav je Danska se odvoji i poslije je teško stizati", rekao je kapiten Vasko Ševaljević.

Crna Gora je u većem dijelu meča protiv Danske bila na solidnom nivou, to je bilo dovoljno samo za poraz od devet razlike (30:21), jer je kako je vrijeme odmicalo bilo i očigledno da našoj selekciji nedostaje i svježine i iskustva sa pet debitanata na velikim takmičenjima.

"Može da se igra sa svima, to smo odavno pokazali. Došla je korona, svi problemi koji su nam maksimalno zakomplikovali situaciju. Međutim, morali smo da se nosimo s njima kako znamo i umijemo, nadam se da im je sada došao kraj. Priključuje se i selektor, što je jako bitno", dodao je Ševaljević.

Sjeverna Makedonija je utakmica svih utakmica u ovom momentu.

"Jako važan meč za nas, nadam se da ćemo pokazati pravo lice i da će biti onako kako smo zamislili. Gledali smo njihov meč sa Slovenijom, to je iskusna ekipa koja je dugo na okupu. Ali, nedostaju im dva veoma bitna igrača - Manaskov i Lazarov, koji se povrijedio i ostao samo u ulozi selektora. Bez obzira na sve to, imaju dobre igrače i dobar tim koji zna šta radi. Očekujem veliku borbu svih 60 minuta, igrali smo i sa njima na EP u Hrvatskoj i tada je odluka pala u finišu. Slično će biti i sada, jer oba tima žele pobjedu", kazao je Ševaljević.

Filip Vujović se kratko osvrnuo na meč sa Dancima:

"Bilo je pozitivnih stvari, uprkos porazu. Nekoliko debitanata je pokazalo da može u budućnosti biti okosnica reprezentacije", rekao je Vujović i dodao:

"Meč sa Makedoncima je kao finale, mislim da će odbrana odlučiti. Sjeverna Makedonija ima kvalitet - dobru tranzicija, igru dva na dva... Ako to uspijemo da spriječimo i pomognemo našim golmanima, pomoći će nam da imamo polukontru i kontru. Daćemo sve, to možemo da obećamo navijačima", rekao je Vujović.

Bonus video: