evropsko prvenstvo za rukometaše

Simić: Izostalo je sve ono što smo imali do sada; Božović: Nismo donosili najbolje odluke

"Sada se treba pokazati, a ja ove momke volim. Da igramo onako kako možemo, a ko nas dobije - čestitaćemo mu", poručio je Simić

5445 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nebojša Simić je imao odličnih dvadesetak minuta protiv Holandije, kasnije je bio u sjenci kolege s gola Holandije - Tajsa van Leuvena.

"Stiglo nas je neiskustvo na velikim takmičenjima. Do sada smo igrali ne razmišljajući ni o čemu, imali samopouzdanje. Sada je to izostalo i mislim da smo počeli da shvatamo koliko možemo", rekao je Simić za RTCG i dodao:

"Šutirali smo sa dosta nervoze, Stajns nas je "probijao", radio šta je htio", kazao je Simić.

Poraz od Holandije mora da bude zaboravljen.

"Došli smo da uživamo na EP, da se borimo i napravili smo uspjeh. Na pola smo glavne runde, imamo još dva meča, igraćemo prvi put sa Francuskom... Vjerujemo i dalje, lako je kad se dobija - u toj euforiji je lako biti prijatelj. Sada se treba pokazati, a ja ove momke volim. Da igramo onako kako možemo, a ko nas dobije - čestitaćemo mu", poručio je Simić.

Miloš Božović je odigrao prvi meč na turniru nakon što je preležao koronavirus.

"Promašili smo mnogo zicera, odluke koje smo donosili nisu bile baš najbolje. Možda se uvukao blagi pritisak. Bili smo stabilni do sada, teško mi je što je sve ovako ispalo u mojoj prvoj utakmici ovdje", rekao je Božović.

Rival je igrao sjajan rukomet.

"Kombinacija maratona i sprinta, što god da smo uradili oni su imali odgovor. Stalno smo bili iza njih, nismo mogli da ih ispratimo. Glavu gore, sada slijedi oporavak, da vidimo gdje smo griješili i da te stvari ispravimo do Francuske", jasan je Božović.