NAJBOLJI IGRAČ „LAVOVA” RAZOČARAN

Branko Vujović: Bili smo nesigurni, bojali se da šutnemo, da ne napravimo grešku

„Nismo nikoga potcjenjivali, znali smo da je Holandija odlična ekipa. Nismo ni golmana, došao je danas, branio bez pritiska, jer niko nije očekivao da odbrani preko pet lopti, a na kraju je bio igrač utakmice“, rekao je desni bek Crne Gore

4969 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Najbolji igrač Crne Gore na 15. Evropskom prvenstvu, Branko Vujović, fenomenalno je počeo meč sa Holandijom, brzo dao četiri gola, ali kada je prepustio mjesto Stefanu Čavoru kao da je izgubio ritam. Kada se vratio na teren, utopio se u sivilo.

Pokušao je da vuče tim, ali je izgubio nekoliko lopti i dozvolio golmanu Tajsu van Leuvenu da mu odbrani nekoliko šuteva.

„Bili smo borbeni, ali kao da nije bio naš dan. Dolazili smo u dosta situacija za šut, ali smo razbranili golmana, a u odbrani nismo imali sigurnost kao do sada. Kada smo svi nesigurni, bojimo se da šutnemo, da uđemo u kontakt, da ne napravimo grešku, to nas je dosta koštalo“, rekao je desni bek „lavova“.

Holanđani su pred meč sa Crnom Gorom zbog koronavirusa ostali bez oba golmana i njihovog trenera Gerija Ejlersa, pa je nenadano šansu dobio Van Leuven, koji je danas stigao u Budimpeštu. Nije bilo ni selektora Erlingura Riičardsona, možda je sve to opustilo „lavove“.

„Nismo nikoga potcjenjivali, znali smo da je Holandija odlična ekipa. Nismo ni golmana, došao je danas, branio bez pritiska, jer niko nije očekivao da odbrani preko pet lopti, a na kraju je bio igrač utakmice. Tako bude kad neko igra bez pritiska, da mu niko ništa neće reći, jer se ne očekuje ništa. To je bio njegov plus“.

Crnu Goru u ponedjeljak očekuje duel sa olimpijskim prvakom Francuskom, senzacionalnom pobjedom bi ostala u igri za polufinale.

„Nemamo vremena da žalimo za ovom utakmicom, moramo da se spremimo za sljedeći meč, iako ostaje veliki žal za propuštenom šansom za dva boda“, poručio je Vujović.