Čavor: Imali smo šansu; Simović: Nismo ispratili ritam Francuza; Čepić: Pravili smo greške koje nismo smjeli

„Potrudićemo se da upišemo još jednu pobjedu i borimo se za 5. mjesto. Opet ćemo ići 'na glavu' i dati sve od sebe da odigramo što bolje“, poručio je 19-godišnji Radojica Čepić pred meč sa Islandom

5937 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Čavor na večerašnjoj utaikmici, Foto: Reuters
Stefan Čavor na večerašnjoj utaikmici, Foto: Reuters

Rukometaši Crne Gore su u meč sa Francuskom ušli sa saznanjem da ih pobjeda vodi do neslućenih visina - direktnog obračuna sa Islandom za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Držali su se 20-ak minuta, izjednačili na 11:11, ali je u nastavku do izražaja došla klasa olimpijskog šampiona, koji je slavio 36:27.

Stefan Čavor smatra da je meč izgubljen u 1. poluvremenu.

„U 1. poluvremenu smo imali šansu, trebalo je da je iskoristimo, ali u nastavku su nas prelomili. Teško je bilo ovo izdržati, cijela ekipa je bila umorna. Mene je poslije izolacije tek sada stigao umor, ali ostaje nam još ta utakmica protiv Islanda, da probamo da se skupimo i odigramo najbolje što možemo“, istakao je desni bek njemačkog Veclara.

Imate li snage za duel sa Islandom?

„Nadam se da ćemo je imati. U timu nas je 19, a utakmica nam je veoma bitna. Ići ćemo maksimalno, pa šta bude“.

Jedan od dvojice odbrambenih specijalaca u reprezentaciji Crne Gore, Nebojša Simović, bio je velike bitke sa francuskim pivotima i bekovima, dao i dva gola, ali je sve to bilo malo.

„Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro. Držali smo se u odbrani, u drugom smo pali fizički, to se odrazilo na rezultat, jer nismo mogli da ispratimo njihov ritam“.

Stameni Cetinjanin se nada pobjedi nad Islandom u posljednjem kolu grupe 1.

„Potrudićemo se da se odmorimo i damo maksimum. Uvijek je tako, nadam se da ćemo uz zajednički duh i borbenost doći do rezultata. Samo pozitivno da razmišljamo, ništa drugo“.

Radojica Čepić je još jednom oduševio i bio najbolja karika u bekovskoj liniji Crne Gore, iako je sa 19 godina ubjedljivo najmlađi.

„Dali smo sve od sebe, ali nam nije išlo. Borili smo se koliko smo mogli, držali se u 1. poluvremenu, ali su u drugom do izražaja došli njihovo iskustvo i znanje. Žurili smo, vukla nas je želja da završimo što prije akcije i preokrenemo rezultat, a tako smo ulazili u greške koje nisu smjele da nam se dese. Nismo mogli da riješimo ni napade sa igračem više“.

Preokretom u finišu, Hrvatska je savladala Island i ostavila Crnu Goru u borbi za 3. mjesto u grupi A, koje donosi još jedan meč na šampionatu - duel sa Švedskom ili Norveškom za 5. poziciju.

„Potrudićemo se da upišemo još jednu pobjedu i borimo se za 5. mjesto. Opet ćemo ići 'na glavu' i dati sve od sebe da odigramo što bolje“.

Bonus video: