evropsko prvenstvo za rukometaše

Roganović: Nijesmo dobro otvorili utakmicu, momci će tek obarati rekorde

Crna Gora porazom od Islanda (34:24) završila učešće na Evropskom prvenstvu za rukometaše

11221 pregleda 19 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Reuters
Zoran Roganović, Foto: Reuters

Selektor Crne Gore, Zoran Roganović poručio je da "lavovi" danas nisu dobro otvorili utakmicu protiv Islanda, te da dobar period u drugom poluvremenu nije bio dovoljan da se vrate u meč.

"Lavovi" su danas izgubili od Islanda 34:24 i završili učešće na Evropsom prvenstvu.

"Imali smo dosta problema tokom 30 minuta. Nijesmo dobro otvorili utakmicu i to nije dobro izgledalo. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, došli na minus pet, imali dobar period, ali nije bilo dovoljno. Island je bolja ekipa, spremnija, poput Francuske i Danske. Čini mi se da treba obratiti pažnju na fizički status igrača, mislim da jedino tu nekim ekipama ne možemo da pariramo, a sve ostalo ova ekipa posjeduje", kazao je Roganović poslije meča.

Danas je nešto manju minutažu u odnosu na prethodne mečeve imao Branko Vujović.

"Branko Vujović je posljednjih nekoliko utakmica nosio na leđima ekipu. Deset dana je bio bolestan u Podgorici kad smo bili, nije trenirao. Nosio je ekipu koliko je mogao."

Na današnjem meču povrijedio se golman, Nikola Matović.

"Ne bih volio da nešto bude sa Nikolom Matovićem, da to bude neka teža povreda. Nadam se i da će oporavak Mirka Radovića ići kako treba. Momci su zdravi, ali umor je učinio svoje", rekao je selektor.

Roganović je na kraju sumirao utiske.

"Poslije ovih pobjeda su očekivanja bila veća. Ovo je najveći uspjeh koji je reprezentacija ostvarila do sada. Čestitam momcima na obaranju rekorda. I obaraće ih. Postoji par stvari, koje se mogu popraviti i na tome treba raditi u budućnosti", poručio je Roganović.