Bojana Popović: Norveška je mašinerija, ali uspjele smo nekoliko puta da je poremetimo

„Želimo da pokažemo zube Norveškoj, koja je velesila, evropski i svjetski prvak, a dolazi u punom sastavu. To ime je izazov i djevojkama, uvijek kad se pomene Norveška svi dobiju dodatni motiv”, rekla je selektorka „lavica”

12509 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prije godinu, na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre, rukometašice Crne Gore su šokirale Norvešku i utabale put ka Tokiju.

Isti rivali će se opet susresti u Podgorici, ali je ulog manji, jer su u planu utakmice EHF Euro kupa, u kojem učestvuju tri domaćina novembarskog Evropskog prvenstva (Crna Gora, Slovenija i Sjeverna Makedonija) i Norveška kao branilac titule.

„Euro kup nam je dobro došao, da kroz ovu mini ligu sa četiri ekipe možemo da ‘miksamo’ i probamo neke nove kombinatorike, da vidimo u kakvom su stanju sve crnogorske rukometašice pred Evropsko prvenstvo. Nisu sve na istom nivou forme, probaćemo da se uklopimo kroz dva treninga do utakmice sa Norveškom”, rekla je Bojana Popović.

U odnosu na tu pobjedu 19. marta prošle godine (28:23), Crna Gora je slabija za Đurđinu Jauković, Majdu Mehmedović i Andreu Klikovac, nema ni Ljubice Nenezić, dok je tim Torira Hergeirsona gotovo u kompletnom sastavu.

„Želimo da pokažemo zube Norveškoj, koja je velesila, evropski i svjetski prvak, a dolazi u punom sastavu. To ime je izazov i djevojkama, uvijek kad se pomene Norveška svi dobiju dodatni motiv. Neće biti nimalo jednostavno. EHF sedmica upada usred takmičenja, tako da su sve potrošene, ali kad se igra za reprezentaciju to je poseban motiv, a Norveška dodatno diže adrenalin”.

U tim se vraćaju dvije djevojke rođene 1990. godine, dugogodišnja prva violina Milena Raičević i odlična golmanka Marta Batinović

„Drago mi je da je Marta tu, da se Mika vratila i da su zdrave i spremne da daju maksimum. Sigurno će njihov doprinos biti veliki”.

Bilo bi neozbiljno prijetiti ovakvom rivalu, ali selektorka se ne predaje.

„Norveška je u najjačem sastavu, djevojke koje su igrale finale Svjetskom prvenstva u Španiji protiv Francuske će biti i ovdje. Ima dobar ritam, energiju, sve igračice su nosioci svojih ekipa u Ligi šampiona. To je ozbiljna mašinerija, koja ima sistem odmalena i ne možemo baš često da je iznenadimo, ali možemo da damo otpor i borimo se. Uspjele smo nekoliko puta da je poremetimo, probaćemo da te svjetske zvijezde dovedemo do toga da se ne osjećaju dobro”, zaključila je Popovićeva.

Prvi meč se igra u srijedu u „Bemax areni” u 18 časova, revanš u Larviku je u subotu od 16.45.

Bonus video: