„Lavice“ pokazale zube Norveškoj, pa greškama izgubile meč

Tim Bojane Popović odigrao sjajno 1. poluvrijeme, a onda greškama i promašenih šutevima otišao na minus osam (27:19). Na kraju je bilo 32:27

19667 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Povratak u velikom stilu: Milena Raičević, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Povratak u velikom stilu: Milena Raičević, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Da se igralo samo 1. poluvrijeme, utisak bi bio sjajan - rukometašice Crne Gore su u 3. kolu EHF Euro kupa protiv najjačeg sastava Norveške igrale izvanredno, stalno se smjenjivale u vođstvu i na veliki odmor otišle sa minimalnim minusom (15:16).

I umjesto da tako nastave, počele su da griješe iz napada u napad i davale svjetskom i evropskom prvaku ono od čega „živi“ - čiste lopte za kontre. Da između stativa nije bila fenomenalna Marta Batinović, koja je branila zicer za zicerom, tim Torira Hergeirsona bi već nakon 10-ak minuta nastavka imao dvocifrenu razliku.

Nisu bile ni daleko od toga - čak šest izgubljenih lopti i četiri nerealizovana šuta „lavica“ omogućili su Skandinavkama da u 48. minutu povedu 27:19 i riješe sve dileme.

Dala četiri gola: Đurđina Malović
Dala četiri gola: Đurđina Malovićfoto: Stefan Ivanović/RSCG

Meč je tada bio riješen, samo je bilo pitanje kolikom razlikom će se Norvežanke revanširati za poraz u martu prošle godine u dvorani „Verde“ u Podgorici (28:23) na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Na kraju je bila ista razlika - 27:32.

Večerašnja utakmica nije bila ni približno važna kao ta, pa je selektorka Bojana Popović mogla da proba i različite postavke, kako bi se ekipa uigrala za Evropsko prvenstvo, na kojem će se prva faza igrati u Podgorici.

Rukometašice Crne Gore
foto: Stefan Ivanović/RSCG

Do tada će se vratiti Đurđina Jauković, Ema Ramusović i Katarina Džaferović, vjerovatno i Jelena Despotović, a večeras se u velikom stilu vratila Milena Raičević - djevojka koja je jedan od simbola nacionalnog tima je prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Japanu 2019. odigrala čitav meč (prije toga imala samo 10-ak minuta protiv Sjeverne Makedonije) i pokazala da će opet biti važno oružje i u odbrani i u napadu.

Ivona Pavićević slavi jedan od svoja četiri pogotka
Ivona Pavićević slavi jedan od svoja četiri pogotkafoto: Stefan Ivanović/RSCG

CRNA GORA - NORVEŠKA 27:32 (15:16)

Podgorica - „Bemax arena“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Antić i Jakovljević (Srbija). Sedmerci: Crna Gora 9 (8), Norveška 2 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Norveška 2 minuta.

Crna Gora: Rajčić, Kadović, BATINOVIĆ (15 odbrana), RADIČEVIĆ 9 (5), Pletikosić, Mugoša 1, Ujkić, Ašanin 1, MALOVIĆ 4, Ćorović, Premović, Brnović 3, RAIČEVIĆ 4 (3), PAVIĆEVIĆ 4, GRBIĆ 1, VUKČEVIĆ.

Norveška: Pedersen, GRANLUND (četiri odbrane), Davidsen (pet odbrana i sedmerac), Reistad 2, Arncen 2, KRISTIJANSEN, MERK 3 (2), OFTEDAL 3, LARSEN-AUNE 2, DALE-BRATSET 8, Ingstad 3, Heve 1, Hegdal 1, Herem 6, SOLBERG-ISAKSEN, Ordal 1.

Bonus video: