Rukometašice Crne Gore pobijedile Sloveniju

Novi duel dva tima u okviru EHF Euro Kupa zakazan je za nedjelju u Podgorici

13263 pregleda 207 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Najbolje crnogorske rukometašice pobijedile su Sloveniju u Ljubljani sa 33:28 (11:12), u okviru EHF Euro Kupa.

Izabranice Bojane Popović donekle su se revanširale Slovenkama za ubjedljiv poraz na otvaranju Svjetskog prvenstva u Španiji prije četiri i po mjeseca (28:18), a još jednu šansu da sve to upotpune imaće u nedjelju u Podgorici, kada je u "Bemax areni" zakazan novi meč.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji, na čijem se golu istakla Marta Batinović sa 13 odbrana, bila je Jovanka Radičević sa devet golova, Itana Grbić je postigla osam, dok su sa po četiri gola meč završile Ema Ramusović i MIilena Raičević.

Slovenija, na čijoj klupi sjedi nekadašnji selektor "lavica" Dragan Adžić, bila je u konstantnom vođstvu do 40. minuta. Tada je Crna Gora serijom 3:0 povela 19:17 i vođstvo održavala do kraja. U jednom momentu, finišu, bilo je i šest golova prednosti.

Ovo je treći trijumf crnogorskih rukometašica u EHF Euro kupu, nakon što su dva puta slavile protiv Sjeverne Makedonije. Upisale su i dva poraza od Norveške. Ovo su i posljednje zvanične provjere "lavica" pred novembarsko Evropsko prvenstvo, koje osim Crne Gore i Slovenije, organizuje i Sjeverna Makedonija.

Bonus video: