Batinović: Kvalitetnije smo od Rumunije; Jauković: Moramo da se posvetimo napadu

"Lavice" na startu druge faze poražene od Francuske - 27:19

6168 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Crnogorske rukometašice su jasne - napad večeras nije bio na nivou, bilo je mnogo grešaka što je Francuska iskoristila i upisala laku pobjedu.

"Lavice" su na startu druge faze poražene od Francuske u Skoplju - 27:19. U utorak protiv Rumunije slijedi najvažniji meč na šampionatu.

"Dobro smo igrale u odbrani, ali smo u napadu mnogo griješile. Davale smo im 'žive' lopte, trčale su kontre jedan na jedan. To ne možemo da radimo ne samo protiv Francuske, nego i protiv slabijih ekipa. Dale smo sve od sebe, vidjele gdje griješimo. Očekuje nas meč protiv Rumunije - dobro ih poznajemo i sve zavisi od nas. Jedva čekamo taj meč. Dobro je i što su Španija i Holandija odigrali neriješeno, to nam daje sve šanse da odemu u Ljubljanu. Sve zavisi od nas. Mislim da smo kvalitetnije od Rumunije, pogotovo u odbrani i da ćemo pokazati pravo lice", kazala je nakon večerašnjeg meča Marta Batinović.

Crna Gora je u prvom poluvremenu poslije šest minuta postigla prvi gol, a identična situacija viđena je i u nastavku.

"Mislim da smo greške iz napada prenosile u odbranu, koja je bila na zavidnom nivou. Moramo više da se posvetimo napadu. Razbranili smo i Darlo, Francuska je vrhunska ekipa, kaznila je naše greške. Okrećemo se Rumuniji i želimo što bolje da se pripremimo za tu utakmicu. Ne bih da ih potcjenjujem, ali je za nas ta utakmica kao finale. Znamo da sve kreće od Neagu i moramo tome da se posvetimo", rekla je Đurđina Jauković.

Bonus video: