Jovanka Radičević: Bićemo prave protiv Rumunije; Ivona Pavićević: Presudilo mnogo promašenih zicera

„Smatram da smo pravi tim i da ćemo iz ovoga izaći bolje i jače. Sigurno nas ovaj poraz neće poremetiti. Jeste prvi, ali Francuska je vrhunska reprezentacija i očekivao se težak meč. Nismo odigrale na nivou, ali ne smatram da na narednom meču nećemo dati sve od sebe”, reklo je lijevo krilo

7408 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Jovanka Radičević je bila razočarana igrom protiv Francuske, od koje su rukometašice Crne Gore doživjele prvi poraz na 15. Evropskom prvenstvu (27:19).

„Prva meč-lopta je izgubljena ne toliko vrhunskom igrom Francuske, koliko našom lošom. Ništa one nisu radile novo ili da su nas iznenadile, ali kad ne ide ništa u napadu, ne možete cijelo vrijeme da se branite. Odbrana je bila dobra, ali smo imale puno tehničkih grešaka. Napad nam je bio jako loš, ulazile smo u faul, nismo stvarale šanse”, rekla je kapitenka.

Nova šansa za polufinale je u utorak u 18 časova, pobjeda nad Rumunijom bi gotovo i teoretski osigurala mjesto u Ljubljani.

„Izgubile smo prvu utakmicu, ali sjutra je dan pauze da se pripremimo za Rumuniju. Da smo dobile Francusku, sigurno bi bilo lakše, ali bismo i dalje morale da pobjeđujemo. Ovom utakmicom se ništa ne završava, vjerujem da ćemo biti prave i spremne za Rumuniju”, poručila je Radičevićeva.

I Ivona Pavićević je bila tužna.

„U napadu nismo ništa ispoštovale, promašeno je previše zicera. I odbrana je bila loša, njihova golmanka je imala svoj dan, ali je presudilo mnogo promašenih zicera”, naglasilo je prvo lijevo krilo.

Igračica Budućnost Bemaxa je ubijeđena da poraz neće loše uticati na ekipu.

„Smatram da smo pravi tim i da ćemo iz ovoga izaći bolje i jače. Sigurno nas ovaj poraz neće poremetiti. Jeste prvi, ali Francuska je vrhunska reprezentacija i očekivao se težak meč. Nismo odigrale na nivou, ali ne smatram da na narednom meču nećemo dati sve od sebe. Borićemo se do kraja”.

Bonus video: