Abramović: Igračima nemam šta da zamjerim, pružili su maksimum

"I u najavi utakmice sam rekao, da sam se, prvi put od kada sam trener Lovćena, više bavio svojom ekipom nekog protivnikom", rekao je Abramović
111 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Abramović, Foto: Saša Jončić
Zoran Abramović, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 13.12.2013. 22:58h

Trener Lovćena Zoran Abramović čestitao je Meškovu na apsolutno zasluženoj pobjedi (30:24), u večerašnjem meču Gasprom Južni tok lige.

“Bili su bolji od prvog do posljednjeg minuta. Igračima nemam šta da zamjerim, dali su maksimum u ovom trenutku. I u najavi utakmice sam rekao, da sam se, prvi put od kada sam trener Lovćena, više bavio svojom ekipom nekog protivnikom. Imali smo toliko problema koji su poznati, imamo izuzetno malo mogućnosti za rotaciju na našoj klupi, jer su na njoj sve mladi igrači sa 17 i 18 godina, koji nemaju iskustva. Nama da fali i jedan igrač iz prve postave, to nam je puno. A nama su falila trojica. U jednom trenutku su nam krila igrala bekove, i u takvoj situaciji je jako teško pružiti jači otpor Meškovu”, rekao je Abramović.

Trener Cetinjana je dodao da je početak utakmice dosta odlučio, kada je Mešđkov napravio razliku.

"Kad smo uspjeli da uhvati neki priključak, onda je trener gostiju uveo svježe igrače sa klupe, što se odmah osjetilo, jer mi nismo mogli da odreagujemo. Meškov je jedna od ekipa koja pretenduje da igra fajnl-for, a mi ćemo iskoristiti pauzu da radimo dobro i našu šansu za bodove tražimo protiv ekipa koje su našeg kvaliteta, kao što su Vojvodina i Nekse", zaključio je Abramović.

Željko Babić, trener Meškova, rekao je da je “evidentno da je Lovćen bio jako umoran”.

“To je bila naša sreća. Vidljivo je da je trener domaćih imao problema sa rotacijom, što smo iskoristili. Ušli smo jako dobro u meč, za koji smo se jako dobri pripremili, igrači su veoma dobro reagovali na dogovor. Od prvog minuta su igrači pokazali karakter i individualni kvalitet, koji je i presudio, a mislim na golmana Pešića i Špilera. Kad imate takve igrače to dođe do izražaja u ovakvim utakmicama. Zadovoljan sam otvaranjem meča, pristupom i taktičkim dijelom. Ali, igrači sa klupe su jako loše reagovali, i tu moram poraditi na tome da vidim zašto igrači koji ulaze sa klupe nisu motivisani i ne odrađuju ono što bi trebalo. A znamo da u modernom rukometu ne možete pobijediti ako ne igra i “kluba”. U svakom slučaju, zadovoljan sam ovom važnom pobjedom, ostali smo u igri za fajnl-for”, rekao je Babić.

Bonus video: