Adžić: Bićemo bolji u Danskoj

„Primili smo ogroman broj golova. Taj segment može da bude mnogo bolji i vjerujem da hoće”, rekao je selektor „lavica” nakon pobjede nad Hrvatskom
58 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2016. 22:03h

Selektor Crne Gore Dragan Adžić je priznao da nije prezadovoljan igrom, ali da je ubijeđen da će ekipa dostići pravi nivo do kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

„Nije to to, kao što nije kod Danske, vjerovatno ni Rumunije. Probali smo sve što smo htjeli za olimpijske kvalifikacije i puno sam zadovoljniji nakon ove nego prethodne utakmice. Hrvatska nam je dala puno zadataka i vjerujem da će nam ove utakmice pomoći da budemo bolji na sljedećim”, istakao je Adžić.

Poslije prvog poluvremena ste bili zamišljeni, očito je da niste bili zadovoljni odbranom?

„Primili smo ogroman broj golova. Taj segment može da bude mnogo bolji i vjerujem da hoće. Sada ni vraćanje u odbranu nije bilo dobro i ubijeđen sam da ćemo to ispraviti. Uvijek smo hvatali pouke, tako će biti i sada. Ima puno prostora za nadgradnju u mnogim stvarima”.

I na ovoj i na prethodnoj utakmici je bilo očito da imate problema u odbrani kada je Jovanka Radičević pivot, jer sa dvojke u odbrani nije mogla da zaustavi Andreu Penezić. Imate li rješenje za to?

„Potrebno je vrijeme. Tako je bilo i sa Anđelom na prvoj utakmici, pa je sada bila bolja i vjerujem da će to biti slučaj i sa Jokom. Svaka od njih će biti bolja i u Danskoj će potpuno zaustaviti sve što se bude tražilo”, zaključio je Adžić.

Njegov kolega Goran Mrđen je žalio što Hrvatska nije izgubila makar minimalnom razlikom, kako bi na žrijebu za Evropsko prvenstvo bila u boljem šeširu.

„Solidno smo otvorili meč, ali smo primili nekoliko golova koje nije trebalo, zbog čega smo pali. Crna Gora se odvojila, a mislim da moramo da budemo srećni što smo sa minus pet stigli do izjednačenja. Kada smo već izgubili, moglo je da bude minus jedan, jer bismo bili bolji zbog gola više u gostima. Svejedno, zadovoljan sam što smo Crnu Goru pred ovom divnom publikom držali u šahu do kraja”, istakao je hrvatski selektor.

Bonus video: