Adžić: Bili smo svjesni da moramo da se trgnemo

"Očekivao sam da ćemo proraditi, a povratak na teren Katarine Bulatović nam je dao ubojitost u napadu koju nismo imali", istakao je Adžić
67 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
Dragan Adžić, Foto: Dule Babović
Ažurirano: 14.12.2013. 00:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - Dragan Adžić je tokom prvog poluvremena nervozno gestikulirao, tražio od igračica agresivnost, a u nastavku je mogao da uživa u ratničkom duhu svojih izabranica.

"Kao što je Francuska imala 45 loših minuta protiv Južne Koreje, tako se to i nama desilo protiv Holandije, jer je teško vratiti energiju nakon onako teške utakmice. Iskazali su se, ipak, kvalitet i iskustvo i kod nas i kod njih. Prelomili smo meč u drugom poluvremenu protiv ekipe koja ima veliki talenat, ali nema iskustvo. Riješili smo neke stvari na poluvremenu, vratila se potrebna energija, tako da sam zadovoljan. Nisam djevojkama ništa specijalno rekao na odmoru, toliko se poznajemo da smo bili svjesni da moramo da se trgnemo. Očekivao sam da ćemo proraditi, a povratak na teren Katarine Bulatović nam je dao ubojitost u napadu koju nismo imali", istakao je Adžić.

Šta očekujete u osmini finala?

"Danska ima vrhunskog selektora i ujednačenu reprezentaciju, koja se gradi i postiže dobre rezultate kada se u obzir uzme mladost i neiskustvo. Biće vrlo zahtjevan protivnik, dosta igračica znamo kroz Ligu šampiona. Drago mi je, ipak, da nismo išli na Srbiju, jer bih volio da i mi i oni prođemo. Nisam očekivao da će Dankinje onako lako izgubiti od Brazila, ali to može da bude i procjena njihovog selektora. Sve ovo do sada su bile igre bez granica, sada kreće ono pravo", dodao je Adžić.

Henk Grener, selektor Holandije: Bili smo odlični u prvih 30 minuta, ali u nastavku smo imali ogromnih poteškoća da zaustavimo raspucanu Bulatović. Nismo uspjeli, ali to moramo da zaboravimo i da se spremimo za Brazil. Nadam se pobjedi u tom meču.

Laura van der Hejden, desni bek Holandije: Igrale smo veoma dobro u prvom poluvremenu, ali u drugom nismo bile na tom nivou. Bilo je dosta stvari koje smo mogle bolje da odradimo i nadam se da ćemo to pokazati u osmini finala protiv Brazila.

Bonus video: