Adžić: Bolje nego u Mađarskoj

"Novim igračicama treba još vremena da dođu do našeg nivoa, do nivoa koji je potreban za igranje u Ligi šampiona", kaže za "Vijesti" Adžić.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Www.handball.hu
Dragan Adžić, Foto: Www.handball.hu
Ažurirano: 29.08.2011. 21:08h

Kao u Budimpešti, na „Sabela kupu“, rukometašice Budućnosti su i u Metkoviću, na 10. međunarodnom spomen turniru, poražene u finalu. U glavnom gradu Mađarske je bolji bio domaći Ferencvaroš, u Metkoviću je „plave“ savladala hrvatska Podravka, nakon boljeg izvođenja semeraca 5:4 (šut Bojane Popović, najbolje igračice turnira, u petoj seriji zaustavila je Marta Žderić), pošto je regularnih 60 minuta završeno rezultatom 27:27.

Budućnost je turnir u Metkoviću završila sa skorom od tri pobjede (Katarina, Krim, Zaječar) i dva poraza (Metalurg, Podravka), Adžić je puno kombinovao, dajući šansu svim igračicama, posebno ovima koje su ovog ljeta stigle u Podgoricu. Planove su, međutim, malo poremetile povrede mišića Dragane Cvijić (kontuzija, nije došlo do pucanja mišića), na meču sa Krimom, i Ane Radović (dobila je udarac u kvadriceps u polufinalu protiv Zaječara), koje nijesu igrale u finalu, kao i stomačni virus koji je uhvatio polovinu ekipe (Cvijić, Radović, Klara Voltering, Ana Đokić, Dijana Jovetić, Maja Savić, Majda Mehmedović, Radmila Miljanić, dijelom i Bojanu Popović).

"Zbog svega toga nam je posljednja, finalna utakmica najteže pala, pošto se taj virus prije finala manifestovao do kraja. Finale protiv Podravke igrali bez Voltering, Cvijić, Miljanić i Radović., sa tri-četiri rovite igračice koje su jedva trčale po terenu. Šteta, jer smo imali dobrog protivnika i šansu da odigramo dobru utakmicu sa Podravkom. Ali, dogovorili smo se sa njima da sredinom septembra odigramo dva meča u Koprivnici", kaže za “Vijesti” Dragan Adžić, koga je, kako kaže, zajedno sa novim fizioterapeutom takođe “malo zakačio virus”.

Uz meč sa Zaječarom u Brzeću, te kontrolnog meča sa Erdijem i turnira u Mađarskoj i Metkoviću, Podgoričanke su do sada odigrale ukupno deset kontrolnih mečeva.

"U Metkoviću je do finalnog meča bilo dobro, na većem nivou nego u Mađarskoj, kao što smo i očekivali. Novim igračicama treba još vremena da dođu do našeg nivoa, do nivoa koji je potreban za igranje u Ligi šampiona. Klara Voltering je napravila korak naprijed u odnosu na Mađarsku, u pravcu koji je nama potreban na poziciji golmana. Cvijićka je na utakmici protiv Krima do povrede iskazala svoj kvalitet i to ide u pravcu koji mi očekujemo od nje nakon teške povrede i dužeg oporavka. Ostale igračice još dosta treba da rade, i da se kroz utakmice, koje ćemo imati do početka Lige šampiona, iskažu i poprave da bi mogle da daju pravi doprinos i na onim pozicijama na kojima smo ostali oslabljeni u odnosu na prošlu godinu", dodaje Adžić.

Dva dana pauze, od 4. septembra u Baru

Ekipa će odmarati dva dana, a od srijede je nastavak rada u Podgorici. Izabranice Dragana Adžića se potom 4. septembra sele u Bar, i tamo će ostati do 9. septembra. Prema mišljenju trenera podgoričkih rukometašica, Dragana Cvijić neće sigurno trenirati još tri-četiri dana, dok očekuje da Ana Radović od srijede bude na treningu.

"U Baru ćemo još malo na popravljanju fizičke kondicije, i onda ćemo se usredsrediti na taktički dio priprema za start Lige šampiona i meč sa Tiringerom i ekipu iz kvalifikacija. Do tog meča odigraćemo 13. septembra u Beogradu meč sa Radničkim u Regionalnoj ligi, potom dva kontrolna duela u Koprivnici sa Podravkom, a onda meč sa Jagodinom u RL, a nakon toga možda još jedan", kazao je Adžić.

Bonus video: