Adžić: Bronza bi bila kao zlato u Srbiji

Crna Gora u nedjelju u 15.30 igra sa Švedskom za 3. mjesto. Adžić ima dovoljno vremena na raspolaganju da odmori svoje izabranice
55 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 19.12.2014. 22:02h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Selektor Crne Gore Dragan Adžić je bio razočaran zbog poraza, ali i svjestan da je ekipa bila previše umorna da bi opet preokrenula...

"U pripremi meča sam rekao djevojkama da loš početak nećemo moći da ispravimo kao protiv Švedske. Iza nas je pet i po sati puta i šest utakmica, a posljednja je iscrpjela djevojke do posljednjeg atoma snage. Žao mi je što nismo to malo bolje shvatili i bolje ušli u meč, ali svaka djevojka je dala 100 odsto trenutnih mogućnosti. One najviše žele da pobijede, ne mogu ništa da im zamjerim”.

U drugom poluvremenu je odbrana bila odlična, a u napadu nije bilo rješenja.

"Razlika u odnosu na meč sa Švedskom je što djevojke sada nisu imale svježinu u napadu nakon kvalitetne odbrane. Ali, nisu dale na sebe, vjerovale su do kraja, što je meni najvažnije. Vjerujem da će biti takve i u posljednjem meču i da ćemo ovo Evropsko prvenstvo krunisati medaljom. Holandija i Danska su imale kvalitet da osvoje ovo takmičenje, a završile su na 7. i 8. mjestu. Zbog toga bi bronza po meni bila nevjerovatan uspjeh, ravan osvajanju zlata u Srbiji”.

Crna Gora u nedjelju u 15.30 igra sa Švedskom za 3. mjesto. Adžić ima dovoljno vremena na raspolaganju da odmori svoje izabranice.

"Od ovog Evropskog prvenstva postoji dan pauze između polufinala i finala, što je veoma bitno prvo za zdravlje igračica, a onda i kvalitet utakmica za medalju. Vjerujem da će se djevojke psihološki podići, a u meč ćemo ući jači za Suzanu Lazović, što je jako bitno u rotaciji i odmoru pojedinih igračica.”.

Potpuno je podbacila Milena Knežević, koja nije imala snage za ovako naporan meč.

"Ne možemo mi više željeti od bilo koje igračice da pruži maksimum. Očigledno je da je istrošila snagu, to je sada najveći problem kako je vratiti, kao i još nekoliko igračica”, zaključio je Adžić.

Njegov kolega Horhe Duenjas je blistao od sreće.

"Crna Gora je veliki, veliki tim i presrećan sam zbog pobjede. Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme u odbrani i napadu, a u drugom smo imali problema pred protivničkim golom, jer je defanziva rivala bila veoma dobra. Srećom, zadržali smo razliku, zato što su odbrana i golmanka bili fenomenalni”.

Karmen Martin je izjavila da je "osjećaj nevjerovatan".

"Igrale smo stvarno dobro,, razbile smo ih u prvom poluvremenu, ali u drugom nismo bile na tom nivou i nismo završile posao kako smo započele. Ali, to nije ni bitno, jer smo pobijedile. Promašile smo mnogo šuteva, ali je odbrana bila dobra, a Navaro nevjerovatna. Ona nas je sačuvala", rekla je Martin.

Bonus video: