Adžić: Budućnost je zaslužila punu dvoranu

"Zahvaljujem svima koji su došli da nas podrže, a oni koji nisu došli, vjerovatno su imali svoje razloga", rekao je trener evropskog šampiona
82 pregleda 5 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.10.2012. 22:18h

Nakon pobjede na otvaranju Lige šampiona, trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić je bio ponosan.

"U trenerskoj karijeri sam puno puta bio ponosan, a ovog puta je taj osjećaj izuzetan. Ovakvu ekipu, sa izvanrednim pojedincima, svesti na ovakav nivo je fascinantno. Sve igračice su bile fokusirane svih 60 minuta, ono što smo radili u prethodnom periodu nam se vratilo i napravili smo prvi korak ka ostvarenju cilja, a to je plasman u drugu fazu. Zahvaljujem svima koji su došli da nas podrže, a oni koji nisu došli, vjerovatno su imali svoje razloga. Mislim, ipak, da je Budućnost, poslije svega što je uradila za našu državu i sport, zaslužila da dvorana bude puna u narednih 15 godina", rekao je Adžić.

Klara Voltering je opet bila pravi lider na terenu.

"Veoma sam srećna. Borile smo se svih 60 minuta, a koncentracija je bila perfektna. Odigrale smo izuzetno dobro i pokazale da imamo veliku snagu. Ubijeđena sam da ću poslije ovog meča spavati veoma dobro".

Zdravko Zovko, trener Zvezde:

"Ovo je bila demonstracija pravog prvaka Evrope. Čitao sam novine u Crnoj Gori i stvorena je „kriva” slika da smo mi favoriti. Budućnost jeste mlada ekipa, ali šest-sedam igračica je učestvovalo u osvajanju Lige šampiona, a dovedene su i vrlo kvalitetne mlade rukometašice. Naš rival je pokazao kako se igra u Ligi šampiona, utakmica je bila jednosmjerna ulica već nakon pet minuta. Mislim da je Budućnost najkvalitetnija ekipa u grupi, a da mi preostale tri ekipe moramo da se borimo za 2. mjesto".

Bonus video: