Adžić: Cilj potvrda prvog mjesta

97 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.05.2016. 18:17h

Crnogorskoj reprezentaciji cilj su pobjede u posljednja dva kvalifikaciona meča i potvrda prvog mjesta u grupi, kazao je selektor rukometašica Dragan Adžić.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za duele sa Slovenijom i Makedonijom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Duel sa Makedonijom planiran je za 2. jun u Skoplju, dok će se tri dana kasnije u Bijelom Polju sastati sa Slovenijom.

Prvom okupljanju prisustvovale su samo reprezentativke iz Budućnosti.

Za 30. maj najavljen je dolazak Sonje Barjaktarović, Marine Rajčić, Anđele Bulatović, Jelene Despotović i Bobane Klikovac.

Rukometašice Vardara, Jovanka Radičević, Andrea Klikovac i Itana Grbić, reprezentaciji će se priključiti 1. juna u Skoplju.

Adžić je kazao da su oba meča značajna i da obje reprezentacije imaju kvalitet.

"Makedonija je protiv Slovenije pokazala da je ozbiljna i da pred svojim navijačima igra puno bolje. Slovenija je, po meni, reprezentacija koja bi po kvalitetu koji ima mogla da igra na svim velikim takmičenjima. Kvalitet posjeduje, a duži period ima kvalitetnog trenera", kazao je Adžić uoči prvog treninga.

On je naglasio da ga raduje povratak Suzane Lazović i Dijana Ujkić, navodeći da one neće konkurisati za sastav za utakmice sa Makedonijom i Slovenijom.

"Lazović se vraća rukometu, nije u kombinaciji za kvalifikacione utakmice, ali će vjerujem biti spremna za Igre u Rio de Ženeiru", rekao je Adžić.

On je kazao da će okupljanje iskoristiti i da sa igračicama napravi smjernice za pripreme za Olimpijske igre.

"Tokom okupljanja imaćemo konkretne dogovore oko individualnog rada u pauzi do početka zajedničkih priprema za Olimpijske igre", kazao je Adžić.

Crnogorske rukometašice, nakon četiri odigrana kola, ostvarile su tri pobjede i poraz.

Savladale su Makedoniju 21:14 u Baru, Sloveniju u Ljubljani 22:20 i Hrvatsku 31:29 u Baru, od koje su u Splitu poražene 23:22.

Bonus video: