Adžić: Crna Gora treba da bude ponosna na ove djevojke

94 pregleda 22 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2016. 23:12h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Arhus - Na sve muke sa sastavom, Dragan Adžić je pred meč morao da smišlja novu taktiku, jer je na zagrijavanju ostao bez Radmile Petrović.

Propala je opcija da Jovanka Radičević i Majda Mehmedović igraju na poziciji pivota. Srećom, pobjeda protiv Danske nije izostala.

"Sigurno je da se to odrazilo na psihu igračica, a i na rotaciju na poziciji pivota, jer smo pripremali najviše Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović za crtu. Ali, i 49. utakmicu u borbi za Olimpijske igre su iznijele najbolje kada je bilo najteže. Ponosan sam na njih, kao i mnogo puta do sad i počastvovan što radim sa njima. I Crna Gora treba da bude ponosna na njih, šta su joj sve dale od obnove nezavisnosti. Zahvalnost i stručnom štabu i rukovodstvu Saveza, ostvarili smo ono što smo gradili i željelo", istakao je Adžić.

Selektor je apostrofirao i odličan rad Maje Savić, koja je stvorila igračice za budućnost crnogorskog rukometa.

"Dobili smo puno mladih rukometašica u vrlo nezgodnoj situaciji, kada su nam falila četiri nosioca igre. Zahvalnost i Maji Savić, koja je iznjedrila ovu generaciju ’96. i dala joj takmičarski i svaki drugi kvalitet da može da igra ovakve utakmice. Hvala i ljudima koji su došli ovdje da nas podrže i svim onima koji nas vole u Crnoj Gori".

"Lavice" su u drugom poluvremenu ispustile tri gola prednosti, dozvolile Danskoj da preokrene na 20:19, ali su tada odgovorile šampionski - serijom 6:0.

"Kako se primicao kraj, osjetilo se da smo opterećeni značajem utakmice. Djevojke su to u pravom trenutku shvatile, vratile se i pokazale sjajan karakter i kvalitet. Treba igrati završnice ovakvih utakmica na način na koji su to one uradile, sa ovakvom energijom i jedinstvom. Crnogorski ženski rukomet će pretendovati i na Tokio, ali sada se radujemo i pakujemo za drugi put u Brazil i da nam to iskustvo bude bolje nego ono iz 2011. godine", aludirao je Adžić na ispadanje u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Katarina Bulatović: Ne sjećam se tajm-auta

Nakon tri vezana gola, kojim je Danska preokrenula na 20:19, Dragan Adžić je uzeo tajm-aut. Taj minut odmora je presudio, izgleda nije bilo ni bitno šta je rečeno.

"Iskreno, i ne sjećam se tog tajm-auta. I na početku utakmice smo pričale da sigurno da nećemo moći da čitavo vrijeme vodimo velikom razlikom, ali da sačuvamo smirenost kada bude izjednačeno ili budemo gubile. Nismo gubile glavu, pokazale smo veliki karakter i da možemo da igramo protiv svih. Bilo je puno igračica koje su nam nedostajale, nije bilo Marije Jovanović i Suzane Lazović, ali je Anđela Bulatović sve to nadoknadila. Onaj njen gol je po meni odlučio meč", naglasila je Katarina Bulatović.

Dankinje su uplakane prošle kroz miks zonu, ali su smogle snage da prokomentarišu veliki neuspjeh.

"Izostala je sreća u ovom meču. Imale smo otvoren put ka Riju, ali Crna Gora je iznenadila sve, a možda najviše sebe igrom u finišu. Posljednjih 12 minuta nismo igrale kako možemo, Crnogorke su to rutinski kaznile", procijedila je kroz zube Ane Mete Hansen.

Bonus video: