Adžić: Djevojke su bile fenomenalne

"Cilj nam je bio da igramo bez pritiska i grča, očigledno jedino naša Dankinja nije uspjela da samu sebe pobijedi", rekao je Adžić nakon trijumf nad Midtjilandom
5 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Aleksandar Đorović
Ažurirano: 03.11.2013. 20:43h

Prva utakmica u kojoj je Budućnost morala da pobijedi je prebrođena, a način na koji je savladan Midtjiland je oduševio Dragana Adžića.

"Zahvalnost djevojkama, fenomenalne su bile. Sačuvali smo Gjorgijevsku i Ježić, koje su bile povrijeđene, a Knežević, Neagu i Cvijić su iskoristile pauzu, oporavile se i to je dalo veliki plus našoj igri".

"Pobijediti Midtjiland sa sedam golova razlike, svesti ih na samo 15 golova i samo pet u drugom poluvremenu je za ponos. To nam daje za pravo da vjerujemo još više. Ovo je, ipak, samo prvi korak ka ostvarenju prvog cilja", konstatovao je Adžić.

Čini se da je jedna izmjena, kada je Bizdra ušla umjesto Dalbi, odredila tok meča.

"Cilj nam je bio da igramo bez pritiska i grča, očigledno jedino naša Dankinja nije uspjela da samu sebe pobijedi. Bila je pod pritiskom i odigrala je loše, ali vjerujem da će joj ovo iskustvo pomoći i da će biti bolja u narednim mečevima".

"Sve ostale djevojke su se podigle, a posebno Kinga Bizdra, koja je došla nakon dva poraza Poljske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo".

"Kinga je u Budućnost dovedena zbog ovakvog načina igre, koji je pokazala u napadu. Od početka je od svih novih igračica davala najviše na treninzima i to je moralo da joj se vrati", naglasio je Adžić.

Milena Knežević je sa osam golova, lucidnim asistencijama i odličnom igrom u odbrani ispunila obećanje da će igrati kao prošle sezone.

"Napokon dobra utakmica. Ispoštovale smo sve što smo gradile tokom priprema, a posebno nakon meča protiv Midtjilanda. Dobro smo se vraćale, nismo im dozvolile kontre, igrale smo mnogo pametnije nego u Danskoj i iskoristile sve njihove greške. Nećemo se zadovoljiti, želimo da igramo sve bolje iz utakmice u utakmicu", istakla je Kneževićeva.

Radmila Petrović je napomenula da nema vremena za slavlje.

"Rekle smo da pobjeda neće izmaći ako ispoštujemo sve dogovore. Presrećna sam, ali se odmah okrećemo Lublinu. Ta utakmica dolazi jako brzo, moramo da se odmorimo i spremimo za taj meč", naglasila je Petrovićeva.

Bonus video: