Adžić: Drago mi je što smo uspjeli ono što niko nije prije nas

"Drago mi je što smo uspjeli ono što niko nije prije nas, da pobijedimo Larvik ili reprezentaciju Norveške ovako ubjedljivo u nekoj odlučujućoj utakmici.", rekao je Adžić
72 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Dragan Adžić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.04.2012. 20:47h

Nakon istorijskog plasmana u finale Lige šampiona trener Dragan Adžić je zahvalio svima koji prate Budućnost, “koji su željeli da vide Budućnost u finalu”.

“Došao je taj dan i to nije slučajno, jer su ove djevojke posvećene rukometu više nego prethodne generacije. Ponosan sam, sve su dale svoj maksimum. Drago mi je što smo uspjeli ono što niko nije prije nas, da pobijedimo Larvik ili reprezentaciju Norveške ovako ubjedljivo u nekoj odlučujućoj utakmici. A da ovaj tim u nekom meču postigne svega 13 golova, to se sigurno nikad nije dogodilo”, kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

Kakav je osjećaj biti prvi trener koji je doveo Budućnost do finala?

“Ogromna većina nije vjerovala da to mogu, zbog toga sam još više ponosan”.

Šta očekujete u finalu?

“Đer je najviše uložio u igrački i stručni kadar, doveo je i našu Jovanku Radičević. Mi smo pokazali najviše, i potrudićemo se da pokažemo više i u finalu. Revanš igramo kući 12. ili 13. maja, u svakom slučaju će se ispisati istorija, zaključio je Adžić.

Sjajna golmana Klara Voltering je bila euforička nakon plasmana u finale.

“Ovo je fenomenalno. Utakmica je bila nevjerovatna. Bilo nam je teško u prvom poluvremenu, ali smo se vratile jer smo vjerovale u sebe. Imale smo više samopouzdanja u odbrani, to nam je olakšalo i posao u napadu. Kada se odmorimo, onda ćemo misliti o finalu”, rekla je Klara.

Desni bek Katarina Bulatović istakla je da je “malo je reći da su ona i njene saigračice presrećne”.

“Spremale smo se za ovo čitave sezone i godinama unazad. Hvala svima koji su navijali i napravili ovu fenomenalnu atmosferu, kao i onima koji su ostali ispred i gledali nas preko malih ekrana. Vjerovale smo svih 60 minuta i pokazale da možemo da „gazimo” protivnika. To nije bio običaj prethodnih godina, ali smo time pokazale da vrijedimo, jer nismo dozvolile Larviku da nam priđe. Što se tiče finala, sve je otvoreno. Možda neki nisu vjerovali da možemo da stignemo dovde, ali jesmo. Šanse su 50:50, ne želim nikoga ni da precijenim ni da potcijenim”, kazala je Katarina Bulatović.

Trener Larvika Ole-Gustav Gjekstad čestitao je Budućnosti na zasluženom plasmanu u finale.

“Igra dobro cijele sezone i zaslužila je finale. Razočaran sam što nismo igrali bolje. Golman nam je bio sjajan, ali nismo koristili izgledne šanse da postignemo golove”, rekao je norveški stručnjak.

Leganger: Mi smo zrlo, zrlo zlabo igrala!

Sesilija Leganger je igrala u Slagelsu sa Bojanom Popović i Majom Savić, pa je na konferenciji za novinare pokušala da se obrati i na crnogorskom jeziku. Nije bila previše uspješna - rekla je: „Mi smo zrlo, zrlo zlabo igrala”!

Prije i poslije toga je o utakmici govorila na engleskom jeziku.

“Šta mogu da kažem? Nismo bile dovoljno dobre. Budućnost je počela meč nervozno, ali se podigla tokom utakmice. Atmosfera je bila sjajna, i za nas je san da igramo u ovakvom ambijentu, ali mu nismo bile dorasle. Budućnost je bila suviše dobra za nas. Razočarana sam, uvijek želim finale, iako nismo bile favoritkinje”, rekla je Leganger.

Bonus video: