Adžić i Dejvis: Misli uz Andreu

Andrei Klikovac je u subotu veče preminuo otac, koji je došao u Skoplje da gleda kćerku na utakmici protiv Budućnosti
79 pregleda 4 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Denis Dukovski
Dragan Adžić, Foto: Denis Dukovski
Ažurirano: 26.02.2017. 20:04h

U timu Vardara nije bilo Andree Klikovac, jer joj je u subotu veče preminuo otac, koji je došao u Skoplje da gleda kćerku na utakmici protiv Budućnosti. Porodična tragedija crnogorske reprezentativke je bila u mislima oba trenera, kao i igračica dva tima.

„S jedne strane sam srećan što je Budućnost odigrala kako može i kako želimo. S druge sam tužan zbog onoga što se desilo Andrei i mislim da je to uticalo i na igračice Vardara, kao i na naše. Zbog toga nam je i jednima i drugima bilo teško da igramo”, rekao je Dragan Adžić.

Šef stručnog štaba Budućnosti cijele sezone priča da ekipa igra bolje na treninzima nego na utakmicama, a sada je bila na nivou.

„Konačno se energija koju imamo na treninzima pretočila na utakmicu. Bili smo u teškom momentu, kroz puno razgovora smo došli do zaključaka koji su nam pomogli da izađemo iz krize. Na pravom smo putu da gradimo igru za najvažnije utakmice u aprilu i, ako bog da, u maju. I protiv Vardara, koji je bio neporažen do ovog meča, pokazalo se da sve zavisi od nas sve. Potrudićemo se da polako kompletiramo ekipu i podignemo formu u posljednja dva kola Lige šampiona i na dva turnira Regionalne lige”.

Mogući rival u četvrtfinalu je norveški Larvik ili danski Midtjiland.

„Realno je da mi budemo treći u grupi i da u četvrtfinalu idemo na Larvik. Ali, ko god da nam bude rival, bićemo mu naredni. Ubijeđen sam da ispod ovog nivoa, makar po pitanju odnosa prema igri, nećemo ići”, zaključio je Adžić.

Trener Vardara David Dejvis je priznao da je tragična smrt oca njegove rukometašice uticala na tim.

„Ovo je bio težak meč i težak dan za nas, zbog nesrećne smrti oca Andree Klikovac. Htjeli smo da odigramo dobro, ali jednostavno nismo mogli, jer nismo bili fokusirani na meč. Kada nisi fokusiran, ne možeš da dobiješ ovakav meč. Doživjeli smo prvi poraz, ali ga ne treba shvatiti tragično, jer ništa nije izgubljeno”, rekao je tamnoputi Španac.

Bonus video: