Adžić: Imali smo odgovor na sve; Grbić: Dokaz koliko smo posvećene

"Spremili smo se za sve što je protivnik pokušao da izmisli. Imali smo odgovor na sve. Dok god naša igra ne bude odgovarala drugima, biće i Budućnost i reprezentacija Crne Gore faktor na rukometnoj sceni", kazao je Adžić
2 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.11.2017. 20:45h

Veliku pobjedu ostvarile su rukometašice Budućnosti u četvrtom kolu grupe D Lige šampiona.

Savladale su lidera Mec, neporaženu ekipu ove sezone, i na evropskoj i na domaćoj sceni 23:18.

"Još sam pod utiskom, a trenutni osjećaj je velika sreća zbog pobjede. Drago mi je što je serija Meca završena baš u Podgorici", kazala je Ema Ramusović.

Itana Grbić je postigla tri gola, a nakon meča istakla timski duh i dobru pripremu utakmice.

"Ova pobjeda je pokazala koliko smo svi zajedno posvećeni cilju. Kada ispoštujemo sve što pripremimo i šta se dogovorimo možemo da pobijedimo svakoga", kazala je Grbić.

"Spremile smo se maksimalno u odbrani, nisu mogle ni sa čim da nas iznenade. Darli nam je puno pomogla, mi smo njoj pomogle defanzivom. Srećne smo, a sada se spremamo za naredni meč".

Dragan Adžić je naglasio da je nova Budućnost ostvarila bolji rezultat u dvomeču sa Mecom nego prošle sezone, kada je njegov tim bio iskusniji i mnogo jači. "Plave" su u prethodnom izdanju LŠ savladale Mec u "Morači" 21:19, a izgubile u gostima 28:25.

Sada su u međusobnom skoru u plusu - poraz u Francuskoj 27:23, pobjeda u Podgorici 23:18.

"Spremili smo se za sve što je protivnik pokušao da izmisli. Imali smo odgovor na sve. Dok god naša igra ne bude odgovarala drugima, biće i Budućnost i reprezentacija Crne Gore faktor na rukometnoj sceni", kazao je Adžić, koji je prokomentarisao i prilično slab odziv navijača.

"Nije 'Morača' kao nekad, ali mi imamo obavezu da na svakom meču damo maksimum, jer je i to put koji vodi ka povratku navijača".

Naredni meč je gostovanje Bitighajmu, 12. novembra.

"Obaveza mladog tima, kakav je naš, jeste da raste iz meča u meč, i da počne da igra u gostima", kazao je Adžić.

Marina Rajčić je pružila dobru partiju na golu Meca.

"Nismo blistale, vidi se i po rezultatu. Budućnost je iskoristila sve naše greške, odigrala dobro i zasluženo pobijedila", kazala je crnogorska reprezentativka.

"Tužan sam i razočaran, jer nismo igrali kako smo željeli. Pokušali smo mnogo toga da promijenimo, Budućnost svaki put odlično odgovorila. Nije bilo moguće da pobijedimo. Mislim i da su igračice umorne i da se to vidjelo na terenu", rekao je trener Meca Emanuel Majonad.

Bonus video: