Adžić: Imamo velike rezerve, puno je prostora za napredak

Rukometašice Budućnosti počele pripreme za drugu fazu Lige šampiona
2028 pregleda 0 komentar(a)
Vjeruje da će ekipa biti prava kada bude najpotrebnije: Dragan Adžić, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
Vjeruje da će ekipa biti prava kada bude najpotrebnije: Dragan Adžić, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
Ažurirano: 29.12.2019. 11:17h

Poslije šest sedmica razdvojenosti, rukometašice Budućnosti su se opet okupile u kompletnom sastavu i počele pripreme za nastavak Lige šampiona.

Dragan Adžić je na sinoćnjem treningu prvi put nakon pauze imao reprezentativke Crne Gore, koje su na Svjetskom prvenstvu osvojile 5. mjesto. Sve su zdrave, a imaće dovoljno vremena da se spreme za duel sa Savehofom na otvaranju glavne faze 25. januara.

- Najvažnije je da su se djevojke vratile zdrave. Vjerujem da ćemo biti spremniji za glavnu nego za grupnu fazu, jer imamo fenomenalan stručni štab. Odradili smo testiranja, rezultati su bolji nego na početku sezone, iako ne bi trebalo da bude tako nakon Svjetskog prvenstva - istakao je Adžić.

Budućnost će u grupi 2 igrati sa velikim rivalom Đerom, kao i Savehofom i Krimom, protiv kojih će biti izraziti favorit.

- Đer je najveći izazov. Ne pamtim kada je izgubio zvaničnu utakmicu i prvak je Evrope. Savehof je mlada, potentna ekipa, a sa Krimom ćemo imati priliku da igramo i treniramo. Utakmice sa Đerom će biti prave takmičarske, značajne za ono što dolazi nakon glavne faze. Imamo dovoljno vremena da dođemo u formu i dižemo je za ono što nam je najbitnije u martu i aprilu - kvalifikacije za Olimpijske igre, utakmice sa Mađarskom u kvalifikacijama za EHF Euro, te četvrtfinale Lige šampiona - napomenuo je Adžić.

Podgoričanke su u prvoj fazi izgubile dva meča od Bresta i jasno je da mogu i moraju da igraju bolje.

- Najvažnije je da se podignu samopouzdanje i mogućnosti djevojaka. Puno je rezervi bilo i u grupnoj fazi i na Svjetskom prvenstvu kod pojedinih igračica. Ima prostora za napredak i to je prvi i osnovni cilj, a ne borba za prva dva mjesta. Ove djevojke, i starije i mlađe, dokazale su da mogu da igraju bilo gdje i sa bilo kim, tako da će sve biti na nama.

Od igračica koje nisu imale veliku minutažu u prvom dijelu sezone najviše se očekuje od iskusne Sanje Vujović.

- Ona sigurno ima najveću rezervu u odnosu na glavnu fazu. Bolje je fizički i ubijeđen sam da će se to pokazati, jer ima nesporan kvalitet. I sa Katarinom Džaferović smo radili i doveli je u fizičko stanje da može da prati ovaj nivou takmičenja, a i Matea Pletikosić je sjajno trenirala - zaključio je Adžić.

Branka Konatar i Ivana Godeč u drugom timu zbog kilaže?!

Prvi trening nije odrađen u kompletnom sastavu, jer su falile Branka Konatar i Ivana Godeč. Razlog je neobičan - 20-godišnje krilo i dvije godine mlađa pivotkinja su prebačene u drugi tim zbog problema sa kilažom?!

Dvije izuzetno talentovane igračice su tokom ove sezone više puta kažnjavane zbog viška kilograma i postavljen im je ultimatum da smršaju. Imale su oko kilogram više nego što je bila granica, zbog čega ih je Dragan Adžić poslao na „hlađenje”.

Njih dvije će imati novo mjerenje krajem januara i moguće je da će otići ako ne ispune plan stručnog štaba.

Izostanak Konatareve bi mogao da bude problem za Adžića, jer je jedna od talentovanijih igračica Budućnosti dobijala minutažu u Ligi šampiona u konkurenciji Majde Mehmedović i posebno protiv Ramniku Vlčee pokazala da može da bude veoma bitna u rotaciji.

Bonus video: