Adžić: Larvik je favorit, ali vjerujem u čudo

Strateg Podgoričanki smatra da Larvik ima više iskustva
0 komentar(a)
Adžić, Foto: Ehfcl.com
Adžić, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 09.05.2015. 21:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešti - U rasporedu koji je poslao igračicama za ovu i prošlu sedmicu, Dragan Adžić je kao obaveze za nedjelju, 10. maj, naveo dvije stvari - aktivacija (lagani jutarnji trening) i finale od 17 časova protiv Larvika ili Dinama.

Poslovično oprezni stručnjak je, očito, bio ubijeđen da će njegov tim srušiti Vardar, ali nije mogao ni da sanja da pobjeda biti izražena dvocifrenom razlikom.

"Radili smo da dočekamo Vardar u najjačem izdanju, to nam je i omogućilo da ga svedemo na 17 golova. Bili smo favoriti, a njima je najteže da igraju ovakve utakmice. Drago mi je da je ova naša sjajna generacija pokazala da može da igra izvanredno kao favorit. Ovo je bila vrhunska predstava, doveli smo ekipu sa vrhunskim stručnim štabom i igračicama da ovako izgleda".

Primili ste 17 golova, a prvo isključenje Vašem timu je suđeno u 54. minutu. Da li je ovo najbolje odbrambeno izdanje koje su vaši timovi pokazali?

"Ne znam je li najbolje, ali jeste jedno od najboljih. Možda će neko jednog dana „provaliti” o čemu se radi, a sigurno nije u pitanju grubost".

Ko je favorit u finalu?

"Larvik apsolutno, jer je najiskusnija ekipa, čije igračice imaju 50-ak medalja oko vrata. Ovo su najbolje igračice koje je ikada Norveška imala i biće nam potrebno veče kao ono 16. decembra 2012. u Beogradu da bismo osvojili titulu. Vjerujem da možemo".

Koliko je za finale bitno to što ste u finišu odmorili glavne igračice?

"To puno znači, a posebno što ssmo svi ostali zdravi. Očekujemo 16. utakmicu u punom sastavu i vjerujem da možemo da napravimo čudo protiv Larvika, koji je imao lakšu utakmicu od nas u polufinalu", zaključio je Adžić.

Bonus video: