Adžić: Na isti dan ćemo igrati, ako bog da i proći ćemo isto

6 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Beta-AP
Dragan Adžić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.12.2015. 23:18h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Dragan Adžić je iz trećeg puta doveo Crnu Goru do četvrtfinala Svjetskog prvenstva. Taj uspjeh je još značajniji ako se zna da niko ko nije ušao među osam najboljih neće igrati kvalifikacije za Olimpijske igre, a "lavicama" je u Brazilu za to bilo dovoljno i 10. mjesto.

Naravno, nakon pobjede nad Angolom su sve misli usmjerene na veliki derbi sa Norveškom.

"Zadovoljstvo je veće jer smo među ekipama koje će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre. Na posljednja dva takmičenja nismo igrali sa Norveškom, a posebno volimo mečeve protiv nje. Srećan sam što su djevojke ostale zdrave, žao mi je samo što je Ivona Pavićević zbog povrede lista na treningu završila Svjetsko prvenstvo, jer bi igrala ovaj meč. Nadam se da nas put od sat vremena neće umoriti", rekao je Adžić.

"Lavice" su vodile 10:2 i 11:3 i stale.

"Već smo mislili da smo pobijedili, to je i razumljivo. Nije lako igrati ovakvu utakmicu, zadovoljan sam kako su je djevojke iznijele. Siguran sam da bi bile bolje da je protivnik bio zahtjevniji".

Adžić se prisjetio da je Crna Gora igrala 16. decembra 2012. protiv Norveške i osvojila evropsko zlato nakon 80 minuta epskog finala.

"Na isti dan ćemo igrati, ako bog da i proći ćemo isto".

Norveška ima značajno drugačiji tim nego prije tri godine, ali je stil igre isti.

"Taj sistem poštujem ja, ali i oni, jer ih je doveo na vrh svjetskog rukometa. Ima dosta promjena, konačno su stupile na scenu igračice '90. godište, koje su bile juniorske prvakinje Evrope i svijeta. One su nosioci igre, njih dobro poznajemo. Golmani Grimsbo i Solberg odlično brane, iako nema Lunde. Norveška je apsolutno favorit i za osvajanje zlata, ali vjerujem da ćemo biti dobri i motivisani i da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu", zaključio je Adžić.

Selektor Angole Žoao Florensio je bio tužan nakon poraza.

"Očajno smo počeli meč, poslije toga nismo mogli da se vratimo. U drugom poluvremenu smo igrali kao Crna Gora, ali je razlika već bila prevelika", istakao je portugalski stručnjak.

A zašto su Angolke loše počele meč? Zato što su se tokom zagrijavanja više rugale "lavicama", u šali oponašale njihova istezanja i uzvike, što je probudilo inat kod Adžićevih izabranica...

Bonus video: