Adžić: Ne mislimo o osvajanju titule

„Igračice su i prošle sezone pokazale da su zrele, da se ne bave time što bi željele, već onim što mogu da urade u ovom momentu. Naravno da Budućnost ima kvalitet i da može da igra sa svima, još bolje nego prošle sezone, jer je uigranija, a i Katarina Bulatović je tu”, rekao je Adžić.
174 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Boris Pejović
Dragan Adžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.01.2015. 23:06h

Na parketu „Morače” neobične scene - rukometašice Budućnosti i Podravke zajedno su trenirale, a sa strane je sa kolegom Goranom Mrđenom stajao Dragan Adžić sa maskom preko lica. Kao hirurg...

Trener Budućnosti je prehlađen, pa je zbog predostrožnosti stavio masku, kako nekoj od svojih izabranica ne bi prenio virus.

To mu, ipak, ne smeta da radi svoj posao i priprema tim za nastavak Lige šampiona i duel sa Dinamom u Volgogradu posljednjeg dana januara.

Prvak Rusije je poznat, jer nije mnogo promijenio stil igre od sezona 2009/2010. i 2010/2011, a pomoćni trener Filip Adžić je skenirao sve ovogodišnje utakmice Ruskinja.

„Na vrijeme smo počeli da se bavimo Dinamom. Igrali smo u sezoni 2010/2011. sa njima, u pitanju je jako dobra ekipa, spoj iskusnih i mladih igračica. To je tipična ruska škola, sa vrhunskim pojedincima kao što su Akopjan (nekada Ljevina) i Sedojkina, najboljom mladom ruskom rukometašicom Dmitrijevom, Hrvaticom Gaće...”.

„Čeka nas težak put i igranje u nezgodnoj sali, zapravo balonu, ali imamo iskustvo iz Volgograda i to će nam biti bitno da sačuvamo ekipu i da odigramo na vrhunskom nivou, kako bismo osvojili prve bodove”, rekao je Adžić za „Vijesti”.

Budućnost u glavnu fazu ulazi sa sedam bodova, a pobjeda u Rusiji bi širom otvorila vrata čevrtfinala.

„Zato smo se i trudili da u prvom dijelu sezone odigramo što bolje i iskoristimo sistem takmičenja. EHF nedjelja je nakon šest kola Lige šampiona i nema prostora za pripreme za četvrtfinale”.

„Zato nam je plan da, kao u sezoni 2011/12, tokom igranja LŠ odradimo jači ciklus, da bismo četvrtfinale dočekali što spremniji”.

Nakon odličnih igara u prvoj rundi, Podgoričanke su proglašene za prvog favorita. Pitanje je da li će to biti opterećenje za „plave”...

„Iskustvo je na strani ovih igračica i znaju da ne mogu da misle na budućnost, već samo na sadašnjost. Neće nam ništa donijeti razmišljanje o osvajanju Lige šampiona, čak ni o četvrtfinalu, već samo o radu koji je pred njima”.

„Igračice su i prošle sezone pokazale da su zrele, da se ne bave time što bi željele, već onim što mogu da urade u ovom momentu. Naravno da Budućnost ima kvalitet i da može da igra sa svima, još bolje nego prošle sezone, jer je uigranija, a i Katarina Bulatović je tu. Ali, ne smijemo da se bavimo onim što dolazi, već samo Dinamom, Lajpcigom i Krimom”.

Do nastavka najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, Podgoričanke će odigrati četiri meča Regionalne lige.

Prvi je u ponedjeljak (15.30) sa Podravkom, a drugi u utorak sa Danilovgradom, koji je savaldao Hrvatice sa 32:21. Za 21. i 22. januar planirani su duelu sa Krimom i Metalurgom u Skoplju.

„Te provjere će nam biti vrlo bitne, jer želimo da dostignemo pravu formu. Dinamo je već odigrao četiri prvenstvene utakmice, a imaće još četiri do našeg meča, baš kao i Lajpcig”.

„Tome treba parirati, jer su te ekipe u takmičarskoj formi, a mi po ko zna koji put moramo da je podižemo kroz mečeve”, naglašava Adžić.

Vicešampion Evrope je pripreme za nastavak sezone počeo 2. januara, nekoliko dana radi pod nadzorom kondicionog trenera Marka Mraka, ali to sve sa strane posmatraju Milena Knežević i Katarina Bulatović.

„Kaća je imala parcijalnu rupturu, a Milena jače istegnuće zadnje lože. Ako sve bude kako bi trebalo, očekujem ih na treningu poslije utakmice sa Danilovgradom, pa će biti dovoljno vremena da podignu formu”.

„Dok su bile odsutne, fizioterapeut Vladimir Gapić je sanirao i njihove povrede skočnih zglobova, pa očekujem da će biti spremne za utakmice u Makedoniji”, zaključio je Adžić.

Bonus video: