Adžić: Ne plašimo se nikoga

"Puno ekipa se pojačalo, ali ovaj tim se neće plašiti nikoga i uradićemo sve da napravimo nešto što Budućnost do sada nije uradila", poručio je Adžić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 20:18h

Poslije 20-ak dana priprema, rukometašice Budućnosti su dočekale ono što najviše vole - trening utakmice.

Neposredno pred let ka Budimpešti održana je konferencija za novinare, na kojoj su o planovima za narednu sezonu pričali trener Dragan Adžić i udarni bekovski tandem Bojana Popović - Katarina Bulatović.

Zna se šta je decenijski san svih navijača Budućnosti - titula prvaka Evrope. Niko, naravno, nije želio da je obeća, ali je, između redova, najavljen pohod na krov Evrope...

"Mogu da obećam samo jedno - djevojke će da daju maksimum. Prošle godine nije bilo utakmice za koju bi nam se mogla naći zamjerka, bez obzira što smo izgubili od Larvika u polufinalu ili Olčima u gostima, jedino je poraz od Ićaka možda bila naša slabost. Ali, svako to doživi bar jednom sezoni. Želim da nastavimo tim putem, da budemo na svim utakmicama maksimalni i da nas posluži zdravlje, a mi se trudimo koliko je do nas da tako i bude. Puno ekipa se pojačalo, ali ovaj tim se neće plašiti nikoga i uradićemo sve da napravimo nešto što Budućnost do sada nije uradila", poručio je Adžić.

Trener Budućnosti smatra da su igračice koje su ostale u Podgorici bolje nego prije 12 mjeseci.

"Djevojke koje su nosile dres Budućnosti prošle godine sigurno su u boljem stanju, što je i razumljivo, jer imaju dobru sezonu iza sebe. Nadgradnja je već i vidna i apsolutno očekujem od igračica koje su prošle godine iznijele teret Lige šampiona i bile u reprezentaciji Crne Gore da budu na još većem nivou. Kada su u pitanju pojačanja, sve su to igračice koje treba u Budućnosti da naprave najveći iskorak u karijerama, izuzev Maje Savić, koju i ne smatram novom", zaključio je Adžić.

Nije, naravno, samo Liga šampiona u mislima. Jeste da počinje već 1. oktobra, ali Budućnost u grupi sa danskim Midtjilandom, njemačkim Tiringerom i ekipom iz kvalifikacija jednostavno ne može da propusti jedno od prva dva mjesta. Forma će se brusiti za Svjetsko prvenstvo, koje se od 2. do 18. decembra održava u Brazilu.

"Krećemo ponovo na više frontova, hoćemo da osvajamo trofeje. Normalno, na tom putu moraće da nas posluži mnogo sreće i zdravlja, kao i prošle godine. Daćemo sve od sebe kao i do sada i probati da napravimo korak više. Ne obećavamo ništa, da ne bi došlo kao prošle godine do nekih grešaka. Sve ćemo uraditi da dođemo do vrha, ali usput može doći do milion problema, prije svega zdravstvenih, na koje ne možemo da utičemo. Ne obećavamo titulu, kao što se prošle godine pogrešno razumjelo. Probaćemo da je osvojimo, kao i svake godine, kao i da što bolje igramo na Svjetskom prvenstvu i da se kvalifikujemo za Olimpijske igre", poručila je Popovićeva.

Kao što je poznato, Katarina Bulatović je zbog svađe sa upravom propustila duele sa Larvikom u polufinalu Lige šampiona. Sjajni desni bek je sada opet tu...

"Čeka nas dosta teška godina, jer imamo Svjetsko prvenstvo, Regionalnu ligu i Ligu šampiona. Nismo ništa obećavale ni prošle godine, nećemo ni ove, samo je važno da budemo sve zdrave. Potrebno je da se što bolje spremimo za Ligu šampiona, potom za Svjetsko prvenstvo, a onda, nadam se, i Olimpijske igre", naglasila je Bulatovićeva.

VIP karte u prodaji

I naredne sezone će biti besplatan ulaz na utakmice Budućnosti, ali će se u prodaji naći VIP ulaznice. One će, zapravo, pripasti sponzorima, koji su spremni da izdvoje između dvije i 15 hiljada eura.

"Urađen je marketing plan, koji omogućava svim potencijalnim sponzorima da pomognu klubu u finansijskom smislu, a da im se uzvrati uz neki vid reklame. Ulaz će i dalje biti besplatan, a jedina promjena je vezana za ulazak u VIP lože, koji će se naplaćivati. Svako ko bude imao VIP kartu će dobiti večeru ili ručak, zavisno od termina utakmice u restoranu „Morača”, koji će se adaptirati, a imaće i mogućnost dolaska pred samu utakmicu. Uzgred, dobiće navijačke rekvizite i još dosta drugih stvari", naglasio je novi direktor marketinga Lazar Vukčević.

Đer, Larvik, Olkim, Ićako, Krim...

• S obzirom na to da kažete da je još rano da poredite Budućnost iz ove i prošle godine, šta mislite o kvalitetu najvećih rivala u Ligi šampiona?

"Sve su se ekipe pojačale, samo je Larvik možda na istom nivou, s obzirom na to da je prvi pivot Hajdi Loke otišla. Ali, njihov sistem je takav da jedan igrač ne mijenja puno. Kvaliteti Đera, Olkima i Ićaka su dobro poznati, a biće i Krim sa Toneom Tiseljom izuzetno konkurentan. Vjerovatno će biti još ekipa koje mogu da iskoče u prvi plan, kao Ićako prošle godine, jer je konkurencija iz godine u godinu sve jača. Mi smo na sve to spremni, poznajemo protivnike i trudićemo se da protiv najjačih igramo najbolje", kazao je Adžić.

Bonus video: