Adžić: Neće biti lako sa Viborgom ili Baja Mareom u četvrtfinalu

67 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Adžić i Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić i Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2015. 21:12h

Trener Budućnosti Dragan Adžić je bio zadovoljan nakon osvajanja grupe 1, ali je najavio da će Budućnost i preostale dvije utakmice u glavnoj fazi odigrati sa najjačim timom, kako bi dostigla optimalnu formu za četvrtinale.

“Dobili smo ono što nam je trebalo, a to je vrlo jaka utakmica, sa jakim Dinamom. Prvo poluvrijeme je odigrao u najjačem sastavu i veoma kvalitetno. Tu smo vidjeli puno stvari bitnih za nas, a žao mi je što su drugo poluvrijeme igrali sa sa drugom postavom. Odnos naših igračica je bio na potrebnom nivou i učinak svih je bio dobar”.

“Jako sam zadovoljan kako smo odigrali odbranu u prvom poluvremenu, s obzirom na to da imaju najzahtjevniju bekovsku trojku u Ligi šampiona. Siguran sam da bismo ih i u nastavku sveli na mali broj golova, pa je odluka da ne izađu na teren i posljedica naše kvalitetne igre u odbrani”, istakao je Adžić.

Razmišljate li o rivalu u četvrtfinalu? Nakon današnjih mečeva u grupi 2, čini se da će to biti Viborg ili Baja Mare.

“Te dvije ekipe karakteriše veliki broj vrhunskih igračica, koje su povrijeđene i vrlo lako mogu da se vrate do 4. aprila. Viborg je potpuno rasterećen, jer je u šampionatu Danske vrlo loš, a promjena trenera se uvijek odrazi na kvalitet. I Baja Mare je promjenom trenera takođe dobio na kvalitetu, a ekipa se tek kompletirala. To je vrlo zahtjevan sastav, koji i finansijski i po kvalitetu među četiri u Evropi. Obje ekipe su vrhunske, imaju puno rezerve, pogotovo ako budu kompletne”.

Da li ćete u preostale dvije utakmice pokušati da dobijete još neku igračicu u rotaciji?

“Nemamo za to prostor, možemo samo da dižemo formu djevojaka koje nose igru. Budućnost igra jednu i po utakmicu mjesečno. Nisam čarobnjak i nemam namjeru da bez utakmica dižem formu bilo kome, sem ovima koje nose igru. Meni je žao, ali je Budućnost je specifična. Djevojke koje su igrale u drugom poluvremenu vrhunski rade, odnos im je maksimalan i puno doprinose ostvarenju ovih rezultata, bez obzira na to da li ulaze u igru. To nije fraza, nego istina”, zaključio je Adžić.

Bonus video: